Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Λαμπρά Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Άρτης

Λαμπρά Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Άρτης

Λαμπρά Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Άρτης

Λαμπρά Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Άρτης

Σε κλίμα πνευματικής χαράς και με προσοχή στην τήρηση των μέτρων της πανδημίας, εορτάστηκε στην Άρτα, την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020, η μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Καλλινίκου, καθώς και τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης.

Κατά τον Όρθρο, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Μαξίμου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ενώ της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο εορτάζων επιχώριος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου και Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Τον Θείο λόγο εκήρυξε ο Μητροπολίτης Ιερισσού, ο οποίος αναφερόμενος στον Άγιο Καλλίνικο, ετόνισε ότι η οδός του μαρτυρίου εκβάλλει στην αιώνια ζωή. Και ευχήθηκε στον Ποιμενάρχη της Άρτας να έχει καλλίκαρπον και καλλίνικον Αρχιερατεία.

Ο εορτάζων Μητροπολίτης με τη σειρά του, ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τους κληρικούς, τους εκπροσώπους των Τοπικών Αρχών και Φορέων καθώς και τους πιστούς για την τιμητική συμμετοχή τους στα ονομαστήριά του.

Επίσης ανακοίνωσε ότι από το έτος 2021 και εξής θα εορτάζει τα ονομαστήριά του στις 8 Αυγούστου εκάστου έτους, ημέρα μνήμης του νεοκαταταγέντος στο Αγιολόγιο Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης, εις τιμήν του οποίου το όνομα είχε λάβει κατά την μοναχική του κουρά από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Αργολίδος κυρό Ιάκωβο Β΄.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Λαμπρά Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Άρτης»:

Η Εορτή του Αγίου Καλλινίκου στην Πάρο
Εορτή Αγίων Σίλα, Σιλουανού, Επαινετού, Κρήσκεντος και Ανδρονίκου των Αποστόλων
55 χρόνια λειτουργίας της Μονής Αγίας Μαρίνας (ΦΩΤΟ)
Δημητριάδος Ιγνάτιος: Ο Μακαριστός Πειραιώς Καλλίνικος υπήρξε υπόδειγμα ιεραποστόλου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Διάφορα

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις