Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Εορτή του Αγίου Κυριακού στην Κόρινθο

Η Εορτή του Αγίου Κυριακού στην Κόρινθο

Η Εορτή του Αγίου Κυριακού στην Κόρινθο

Η Εορτή του Αγίου Κυριακού στην Κόρινθο

Αρχιερατικό Εσπερινό τέλεσε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος στο ευρισκόμενο στο βορειοανατολικό άκρο του περιβόλου του Καθεδρικού Ι. Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου πανηγυρίζον Ι. Παρεκκλήσιο του Αγίου Κυριακού του αναχωρητού και υμνογράφου.

Τον σεπτό Ποιμενάρχη πλαισίωσαν οι Ιερείς του Απ. Παύλου και οι Διάκονοι του, ενώ το Ιεροψαλτικό αναλόγιο διηκόνησαν τα μέλη του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ» υπό την διεύθυνση του χοράρχου και πρωτοψάλτου του Καθεδρικού Ι. Ναού Απ. Παύλου κ. Αναστασίου Γκιούλη.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου απευθυνόμενος προς τους παρόντες ιεροψάλτες αλλά και τους παρισταμένους πιστούς αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Κυριακού και στα κοινά χαρακτηριστικά του με τον βίο του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και του Αγίου Γερασίμου του Νοταρά, ως και στο χάρισμα του να υμνογραφεί. Επεσήμανε την σημασία του όρου «αναχωρητής» τονίζοντας τον πόθο του Αγίου για απομόνωση και ησυχία που βίωσε στην έρημο ζώντας με αυστηρή άσκηση και αντλώντας δύναμη από τον Κύριο. Ο Άγιος περάτωσε τον βίο του σε ηλικία 107 ετών αφήνοντας στους συνασκητές του και σ’ όσους τον επισκέπτονταν μια ανάμνηση γλυκύτητας και ευπροσηγορίας και απετέλεσε πρότυπο όχι μόνο για τους Ιεροψάλτες και τους Υμνογράφους αλλά και για τους Κληρικούς, αφού και ο Ίδιος έγινε Ιερεύς ανακαινίζοντας τις ψυχές Πιστών, καθώς και για τους Πιστούς που τιμούν μ’ ευλάβεια την μνήμη Του.

Ο Ποιμενάρχης ολοκλήρωσε την ομιλία του ευχόμενος στους Ιεροψάλτες, τον Πρόεδρο κ. Βασίλειο Κουφογιάννη και τα μέλη του Συλλόγου, που φέρει το όνομα του Αγίου, να εμπνέονται από τον Άγιο ψάλλοντας με ιεροπρέπεια και σεβασμό, ενώ στους ευσεβείς Χριστιανούς ευχήθηκε ο συμπατριώτης Άγιος να πρεσβεύει και να προστατεύει όλη την Κορινθία και τις οικογένειές τους δοξάζοντας τ’ όνομα του Θεού. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Αντιδήμαρχο κ. Ευάγγελο Παπαϊωάννου, του οποίου ο παππούς μακαριστός Εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού π. Παναγιώτης Παπαϊωάννου ανήγειρε το Ιερό Παρεκκλήσιο, καθώς και την οικογένεια ενός Κορίνθιου Πολιτικού Μηχανικού, ο οποίος επιθυμούσε να διατηρηθεί η ανωνυμία του, που ανέλαβε με προσωπική επιμέλεια και χρηματοδότηση να ευπρεπίσει και να στερεώσει τον Ναό, από τις φθορές του χρόνου.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Εορτή του Αγίου Κυριακού στην Κόρινθο»:

Εγκαίνια στο Εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στο λόφο Αρκαλοχωρίου ένα χρόνο μετά τον μεγάλο σεισμό
Θυρανοίξια Ιερών Παρεκκλησίων στη Μύκονο
Πανήγυρις Παναγίας Γοργοεπηκόου στα Ψαχνά Ευβοίας

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο