Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Εορτή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Ι.Μ. Σπάρτης

Η Εορτή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Ι.Μ. Σπάρτης

Η Εορτή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Ι.Μ. Σπάρτης
Η Εορτή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Ι.Μ. Σπάρτης
http://www.immspartis.gr/wp-content/uploads/2018/08/DSC00071-21.jpg

Η Εορτή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Ι.Μ. Σπάρτης

Εορτασμός Πατροκοσμά και επιμνημόσυνη δέηση για τους αναπαυόμενους στο Β΄ Κοιμητήριο Σπάρτης

Την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018 η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού και στη Σπάρτη πανηγύρισε ο περικαλλής φερώνυμος Ιερός Ναός του Β΄ Κοιμητηρίου.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας. Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου και παρουσία αρκετών κληρικών από την ευρύτερη περιοχή. Για τον βίο και τις διδαχές του Αγίου μίλησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καστορείου Πανοσ. Αρχ. Ευσέβιος Ρασσιάς.

Εν συνεχεία, προπορευομένης της Φιλαρμονικής του Δ. Σπάρτης και των Ιερών λαβάρων, πραγματοποιήθηκε, συνοδεία πλήθους πιστών, η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου στο χώρο του Κοιμητηρίου, όπου ο σεπτός Ποιμενάρχης τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους αναπαυόμενους εκεί από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι σήμερα.

Κατακλείοντας τη θρησκευτική τελετή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σπάρτης συνεχάρη τον Δήμαρχο Δ. Σπάρτης κ. Ευάγγελο Βαλιώτη και το Δημοτικό Συμβούλιο, για την φροντίδα που παρέχουν στο Κοιμητήριο, όπως και την Φιλαρμονική που δίνει πάντα ιδιαίτερο χρώμα στην λιτανεία. Επίσης τόνισε ότι η συγκλονιστική αυτή τελετή γίνεται αφενός για να τιμώνται οι κεκοιμημένοι, αφετέρου συντελεί στη μνήμη θανάτου, που θα πρέπει όλοι να έχουμε, ώστε να συνειδητοποιούμε το εφήμερο της επίγειας ζωής και να προετοιμαζόμαστε κατάλληλα ως Χριστιανοί για την μετάβαση στην Ουράνια Βασιλεία διάγοντας συνετό και έντιμο βίο.

  

Σχετικά άρθρα με «Η Εορτή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Ι.Μ. Σπάρτης»:

Πλήθος κόσμου στη Μονή Ιερουσαλήμ Δαυλείας
Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Φανερωμένη Κυζίκου
Πανήγυρις Αγίου Φανουρίου στη Νέα Φιλαδέλφεια
Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός
Η Εορτή της Παναγίας Θεομάνας στην Ι.Μ. Αργολίδος


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις