Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Απόδοση εορτής Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Ι.Μ. Κορίνθου

Η Απόδοση εορτής Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Ι.Μ. Κορίνθου

Η Απόδοση εορτής Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Ι.Μ. Κορίνθου
Η Απόδοση εορτής Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Ι.Μ. Κορίνθου
http://imkorinthou.org/index.php?option=com_datsogallery&view=
sbox&catid=1787&id=32662&format=raw

Η Απόδοση εορτής Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Ι.Μ. Κορίνθου

Με την αρμόζουσα Εκκλησιαστική ευπρέπεια προς το Θεομητορικό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου της «Πεφανερωμένης» και με μεγάλη συρροή ευσεβούς εκκλησιάσματος σε όλους τους πανηγυρίζοντες Ι. Ναούς και τις πανηγυρίζουσες Ι. Μονές της Μητροπολιτικής Κορίνθου Επαρχίας εορτάστηκε κι εφέτος η Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι. Μητρόπολη.

Ιδιαιτέρως την Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου.

Ομιλητής ήταν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος αναφερθείς στο Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου ετόνισε το διπλό έργο που επιτελεί Αυτή ως μεσιτεύουσα υπέρ των πιστών και ως προτρέπουσα τους πιστούς να υπακούουν στις εντολές του Χριστού.

Την επομένη, Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον Πανηγυρίζοντα αρχαιοπρεπή Ι. Ναό Παναγίας Φανερωμένης Υψηλών Αλωνίων Ξυλοκάστρου, κατά την διάρκεια της οποίας ομίλησε επίκαιρα ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος.

Τόσο μετά το τέλος του Εσπερινού στο Μοναστήρι της Φανερωμένης στο Χιλιομόδι όσο και μετά την ολοκλήρωση της Θ. Λειτουργίας στο Ξυλόκαστρο ο σεπτός Ποιμενάρχης ευχήθηκε στους πολυπληθείς ευλαβείς προσκυνητές, όπως η Παναγία να είναι σκέπη και βοηθός για τον καθένα ξεχωριστά και για την Πατρίδα μας ιδιαιτέρως.

  

Σχετικά άρθρα με «Η Απόδοση εορτής Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Ι.Μ. Κορίνθου»:

Η Εορτή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Ι.Μ. Σπάρτης
Πλήθος κόσμου στη Μονή Ιερουσαλήμ Δαυλείας
Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Φανερωμένη Κυζίκου
Πανήγυρις Αγίου Φανουρίου στη Νέα Φιλαδέλφεια
Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις