Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην πόλη των Τρικάλων

Εορτή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην πόλη των Τρικάλων

Εορτή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην πόλη των Τρικάλων

Εορτή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην πόλη των Τρικάλων

Με την δέουσα λαμπρότητα, η Τοπική Εκκλησία τίμησε την μνήμη του Αγίου ενδόξου εθνοϊερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού, με επίκεντρο τον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό στην πόλη των Τρικάλων.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 τελέσθηκε πανηγυρικό αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου, ο οποίος χοροστάτησε και του Όρθρου, και Συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεπτός Ποιμενάρχης τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών π. Αποστόλου Κανέλη, σκορπίζοντας χαρά και συγκίνηση στους οικείους του, αλλά και τους απλούς πιστούς που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για να παρακολουθήσουν τόσο τη Θεία Λειτουργία όσο και τη χειροτονία του.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών, απευθυνόμενος προς τον χειροτονούμενο, ο οποίος θα είναι άμισθος, του υπενθύμισε ότι πρόκειται για μία πολύ σημαντική μέρα στη ζωή του και πως αυτή η μέρα είναι μεγάλη για την τοπική εκκλησία, διότι ένας νέος πρεσβύτερος έρχεται να κυκλώσει το θυσιαστήριο του Κυρίου.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, ο οποίος αναφέρθηκε εμπνευσμένα στη ζωή και το έργο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας Χειροθέτησε σε Αρχιδιάκονο το Διάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών π. Ιάκωβο Αστίθα.

Να ευχηθούμε στο νέο Πρεσβύτερο της Ιεράς Μητροπόλεως, να είναι άξιος της τιμής και της χάριτος που έλαβε και να ευαρεστήσει το Θεό και τους ανθρώπους.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εορτή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην πόλη των Τρικάλων»:

Πανήγυρις Αγίου Φανουρίου στα Γιαννιτσά
Εορτή Αγίου Τίτου του Αποστόλου
Κερκύρας Νεκτάριος: Ταπεινοί όπως η Παναγία
Πανηγύρισε η Κυρά της λίμνης Καστοριάς (ΦΩΤΟ)
Αγρυπνία Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στα Τρίκαλα
Εδέσσης Ιωήλ: Πιο πάνω από τον εαυτό σου θα πρέπει να έχεις το υπούργημα της ιερωσύνης
Εορτή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Κομοτηνή (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο