Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Ιεράπετρα

Εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Ιεράπετρα

Εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Ιεράπετρα

Εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Ιεράπετρα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής 7 Ιουνίου 2020 ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Πνεύματος στον φερώνυμο γραφικό Ιερό Ναό της πόλεως της Ιεράπετρας, που βρίσκεται πλησίον της επαρχιακής οδού Ιεράπετρας – Γρα Λυγιάς, δίπλα στη θάλασσα του Νότιου Κρητικού Πελάγους.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην επιδημία του Παρακλήτου κατά την ημέρα της Πεντηκοστής, γενέθλιο ημέρα της Εκκλησίας, και στα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, σημειώνοντας ότι ο Παράκλητος είναι «το Πνεύμα της Αληθείας, ο πανταχού παρών» που χορηγεί ουράνια αγαθά και δωρεές, ευχήθηκε δε σε όλους πλούσια τη δρόσο και τον φωτισμό του. Επίσης, μίλησε για την ενότητα της Εκκλησίας και την λήψη των χαρισμάτων του Αγίου Πνεύματος εξατομικευμένα μόνο μέσα στο Σώμα της Εκκλησίας και όχι εκτός, όπως δυστυχώς συμβαίνει σε πολλούς στις μέρες μας, που επιθυμούν την αυτονόμηση και την ιδιωτικότητα.

Στην ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού έλαβαν μέρος Κληρικοί της περιοχής και παρέστησαν πάρα πολλοί πιστοί, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης και η Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Ιεράπετρα»:

Η Εορτή της Πεντηκοστής στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως
Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: Ο Θεός θέλει είναι να είμαστε αντάξιοι της κληρονομιάς που μας έδωσε
Αγίου Πνεύματος
Εορτή Αγίας Καλλιόπης
Η Κυριακή της Πεντηκοστής στον Πειραιά

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο