Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στη Λαμία

Η Εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στη Λαμία

Η Εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στη Λαμία

Η Εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στη Λαμία

Η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος εορτάσθηκε σήμερα με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, στην ομώνυμη συνοικία της ακροπόλεως Λαμίας, στις παρυφές του ιστορικού Κάστρου.

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Λαμίας φυλάσσεται παλαιά θαυματουργή εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνος.

Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως και από διαδικτύου, ενώ το Ιερά Αναλόγια διηκόνησαν οι ιεροψάλτες της Ενορίας, υπό τον Πρωτοψάλτη – Εκπαιδευτικό κ. Ευάγγελο Πέχα.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αγαθόνικος Λυπίτκας, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο το τιμωμένου Αγίου Σπυρίδωνος. Μέσα από την υμνολογία της Εορτής, από την ζωή του Αγίου και κυρίως από την συμβολή του στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο, ο π. Αγαθόνικος ιδιαίτερα τόνισε τα μηνύματα, τα οποία κομίζει ο Άγιος Σπυρίδων στους χριστιανούς του σήμερα.

Προ της απολύσεως, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Κωνσταντίνος Παπασταμάτης, εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού και όλων των Ενοριτών ευχαρίστησε υιικώς και εγκαρδίως τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών για την πατρική του αγάπη στην Ενορία, ενώ ακολούθησε εόρτιο Αρχονταρίκι στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στη Λαμία»:

Η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος στη Νάξο
Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στη Νέα Ιωνία
Η Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου γιόρτασε τον Πολιούχο της
Η Εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στη Μητρόπολη Θηβών

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο