Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτή Αποστόλου Ματθαίου στο Ηράκλειο

Εορτή Αποστόλου Ματθαίου στο Ηράκλειο

Εορτή Αποστόλου Ματθαίου στο Ηράκλειο
Εορτή Αποστόλου Ματθαίου στο Ηράκλειο
https://impeh.gr/wp-content/uploads/2019/11/P1420364.jpg

Εορτή Αποστόλου Ματθαίου στο Ηράκλειο

Κατόπιν προσκλήσεως και κανονικής αδείας του Σεβασμιωτάτου και Πανιερωτάτου Αρχιεπισκόπου Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ.κ. Δαμιανού, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος τέλεσε το πρωί του Σαββάτου 16 Νοεμβρίου την ιερά πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ματθαίου, Μετοχίου της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης του Θεοβαδίστου Όρους Σινά, στο Ηράκλειο.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε στους ευσεβείς χριστιανούς ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος, ο οποίος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή:

«Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός καθώς διέρχεται από το τελωνείο στρέφει το βλέμμα του προς τον τελώνη Ματθαίο και τον προτρέπει να περπατήσει την οδόν Του με τη φράση «Ακολούθει μοι». Κι εκείνος χωρίς δεύτερη σκέψη, δίχως να υπολογίζει το τι και ποιούς άφηνε πίσω του και χωρίς αναβολή ακολούθησε ανεπιστρεπτί τον άγιο Διδάσκαλο, με πίστη, υπομονή και αυταπάρνηση.

Από τότε ο Ματθαίος έγινε αυτήκοος της Διδασκαλίας και αυτόπτης των θαυμάτων του Ιησού Χριστού, καθώς και των αγίων Του Παθών, της Σταύρωσης, της Ανάστασης και της Ανάληψής Του. Και, αφού έλαβε το πλήρωμα της χάριτος του Αγίου Πνεύματος μαζί και με τους άλλους Αποστόλους και Μαθητές του Χριστού κατά την ημέρα της Πεντηκοστής, κληρώθηκε να κηρύξει το Ευαγγέλιο στους ομοεθνείς του Εβραίους.

Οι ιεραποστολικοί αγώνες του Ματθαίου συνεχίσθηκαν, και η αγάπη του για τον Χριστό και για τη σωτηρία των συνανθρώπων του τον οδήγησαν μέχρι την Ιεράπολη, στις όχθες του ποταμού Ευφράτη, όπου, αφού με τη Χάρη του Θεού οδήγησε πολλούς ειδωλολάτρες στην αληθινή θεογνωσία, εκοιμήθη εν ειρήνη σε προχωρημένη ηλικία».

Ο Σεβασμιώτατος περάτωσε την ομιλία του, δίδοντας το μήνυμα της ευαγγελικής περικοπής στους απανταχού χριστιανούς: «Η κλήση του Χριστού δεν ισχύει μόνο για τον Ματθαίο, αλλά διαχρονικά για τον κάθε άνθρωπο, για τον καθένα μας, σε κάθε αμαρτωλό και πλανεμένο άνθρωπο. Ο Χριστός δίδει σε όλους μας ευκαιρίες να Του αφιερωθούμε ολόψυχα και να εφαρμόσουμε το Θέλημά Του. Ας μην απορρίπτουμε λοιπόν την αγία κλήση του Θεού αλλά να τη βεβαιώνουμε και βιώνουμε στην καθημερινή μας ζωή με την μετάνοια, τη διόρθωσή μας, την προσευχή μας, την ενσυνείδητη συμμετοχή μας στα αγιαστικά της Εκκλησίας μας Μυστήρια».

Προ της απολύσεως πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις των Ιερών Εικόνων και του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου Ματθαίου στις οδούς πέριξ του Ιερού Μετοχίου.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εορτή Αποστόλου Ματθαίου στο Ηράκλειο»:

Η Επανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
Εορτή Αγίου Πλάτωνα
Αγρυπνία Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)
Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου στη Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο