Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτή Οσίου Παϊσίου Παναγή Μπασιά στη Λέρο

Εορτή Οσίου Παϊσίου Παναγή Μπασιά στη Λέρο

Εορτή Οσίου Παϊσίου Παναγή Μπασιά στη Λέρο
https://www.im-leka.gr/images/2019LEROS/PAISIOS
MPASIASLEROS2019/PAISIOSLER6619_26.jpg

Εορτή Οσίου Παϊσίου Παναγή Μπασιά στη Λέρο

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια και φέτος, εορτάστηκε στη Λέρο η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Παϊσίου-Παναγή Μπασιά.

Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019, το εσπέρας, στο ομώνυμο παρεκκλήσι του Οσίου Παϊσίου Παναγή Μπασιά, στην περιοχή «Γερμανός» της νήσου Λέρου, που ανήγειρε η ευσέβεια της οικογενείας Δημητρίου και Άννης Αναστασίου, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λέρου κ.κ. Παϊσίου, με την συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου και σύμπαντος του Ιερού Κλήρου της νήσου.

Κατά τον Εσπερινό παρόντες ήταν ο Δήμαρχος κ.Μιχ.Κόλιας, ο Έπαρχος κ.Ι.Θεμέλαρος, η Δημ.Σύμβουλος κα Αικ.Εμμανουήλ και πλήθος ευσεβών προσκυνητών, οι όποιοι τίμησαν την εορτή του Οσίου, αλλά και τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου, ο οποίος χάριτι Θεία φέρει το όνομα του Οσίου Πατρός Παϊσίου Παναγή Μπασιά του εν Ληξουρίω Κεφαλληνίας.

Στο ψαλτήρι έψαλλαν οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες μας π.Δαμασκηνός Παλαπουγιούκ και οι κ.κ. Αναστάσιος Χατζηλάρης, Ευάγγελος Χατζηλάρης, Χαράλαμπος Γιαμαίος, Ισίδωρος Λιβανός, Άγγελος Αγγελίδης, Αντώνης Αγγελίδης, Γιώργος Γαμπιέρης.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Λέρου αναφερθής στον βίο και το έργο του Αγίου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Μητροπολίτης μοίρασε άρτο και παραδοσιακά Λέρικα γλυκίσματα, ενώ όλο το εκκλησίασμα ευχήθηκε στον Μητροπολίτη Λέρου «χρόνια πολλά».

Το πρωί της Παρασκευής 7-6-2019, στον ίδιο Ναό, ετελέσθη Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λέρου κ.κ.Παϊσίου, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στέφανου, συμπαραστατουμένων υπό των ιερέων π.Μαξίμου Λιβανού, π.Σεργίου Γουρλά, και π.Νικολάου Ταχλιαμπούρη.

Τον θείο λόγο κατά την Θεία Λειτουργία κήρυξε ο Μητροπολίτης Λέρου αναφερθείς στην μεγάλη και αγία μορφή του Οσίου Παϊσίου Παναγή Μπασιά, εξαίροντας το πλούσιο πνευματικό και κοινωνικό έργο του Οσίου.

Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία του Δημάρχου Λέρου κ.Μιχ. Κόλια, των δημοσιογράφων από Κάλυμνο κ. Μάμα Χαραμαντά και κας Μπέτυ Μαΐλη των τοπικών Μ.Μ.Ε., αλλά και αρκετών πιστών, που παρηκολούθησαν την Θεία Λειτουργία και συμμετείχαν στην χαρά των ονομαστηρίων του Μητροπολίτου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος εκ μέρους του Ιερού Κλήρου απηύθυνε εόρτιες ευχές στον Μητροπολίτη, ευχαριστώντας τον παράλληλα για την μεγάλη αγάπη που απλόχερα περιβάλει τον ιερό κλήρο και το ποίμνιο της Επαρχίας.

Εόρτιες ευχές απηύθυνε επίσης ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχ. Κόλιας και οι Καλύμνιοι δημοσιογράφοι που του ευχήθηκαν υγεία και δύναμη, ώστε να επιτελεί με επιτυχία το θεάρεστο έργο του.

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον Ιερό Κλήρο, τον Δήμαρχο, τους Ιεροψάλτες, τους Καλύμνιους δημοσιογράφους, το εκκλησίασμα, αλλά και τους κτήτορες του Ιερού Ναϋδρίου, αφιερωμένου στον Άγιο Παΐσιο Παναγή Μπασιά, που του ευχήθηκαν «έτη πολλά, υγιεινά και πανευφρόσυνα».

Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους ιερείς και τους λαϊκούς υπαλλήλους που εργάζονται στα γραφεία και των τριών νησιών της Ιεράς Μητροπόλεως, Λέρο, Κάλυμνο και Αστυπάλαια, οι οποίοι καθημερινά αγωνίζονται και βοηθούν το έργο και την αποστολή της τοπικής Εκκλησίας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην καθημερινή διεκπεραίωση διαφόρων υποθέσεων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η οικογένεια Αναστασίου, παρέθεσε καφέ και διάφορα παραδοσιακά εδέσματα. Ο Μητροπολίτης Λέρου ευχαρίστησε τους κτήτορες και τους ευχήθηκε όπως «Κύριος ο Θεός, δια πρεσβειών του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Παϊσίου, χαρίζη πλούσια τα αγαθά Του».

Επιμέλεια-Φωτογραφίες-βίντεο: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εορτή Οσίου Παϊσίου Παναγή Μπασιά στη Λέρο»:

Η πανήγυρη της Αναλήψεως του Κυρίου στο Δισπηλιό (ΦΩΤΟ)
Πανήγυρις Αγίου Λουκά του Ιατρού στη Μητρόπολη Τρίκκης
Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον Κώστα Μπακογιάννη
Θυμίαμα Αγίου Όρους

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις