Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον Κώστα Μπακογιάννη

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον Κώστα Μπακογιάννη

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον Κώστα Μπακογιάννη
Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον Κώστα Μπακογιάννη
http://ecclesia.gr/epikairotita/pronaos_images/07062019_epis_1.jpg
Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον Κώστα Μπακογιάννη

«Είναι απαραίτητη η συνεργασία της Εκκλησίας με την Πολιτεία, την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και τους ιδιώτες, ώστε σε μία κοινωνία αγάπης να κάνουμε έργα που θα βοηθήσουν τον λαό και την πατρίδα» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αμέσως μετά την συνάντηση που είχε χθες το μεσημέρι με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Τον κ. Μπακογιάννη υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγγελλος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ενώ αμέσως μετά ο νέος Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την τιμή να τον δεχτεί και τόνισε πως «πάντοτε με την ευλογία του μας δίνει δύναμη και με το πολύ πλούσιο κοινωνικό του έργο μας δίνει έμπνευση». Προσέθεσε, επίσης, «ότι όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε μεταξύ τους πολύ καλή συνεργασία «σεβόμενοι τους διακριτούς ρόλους».

«Πιστεύω ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί. Το μεγάλο στοίχημα για όλους είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά» υπογράμμισε ο κ. Μπακογιάννης.

Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον νέο δήμαρχο Αθηναίων για την επίσκεψή του, τονίζοντας ότι δόθηκε η ευκαιρία να ξανασυζητήσουν για θέματα που τους είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν.

Ευχήθηκε, επίσης, στον κ. Μπακογιάννη δύναμη και υγεία, ενώ θέλησε να επαναλάβει πως «είναι απαραίτητη η συνεργασία της Εκκλησίας με την Πολιτεία, την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και τους ιδιώτες, ώστε σε μία κοινωνία αγάπης να κάνουμε έργα που θα βοηθήσουν τον λαό και την πατρίδα».

Νωρίτερα τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκε ο Βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος τόνισε πως κάθε φορά που συναντά τον Μακαριώτατο έχει κάτι να κερδίσει, διότι, όπως τόνισε, συναντά ένα άνθρωπο που είναι οδηγητής που δίνει κουράγιο και δύναμη, ώστε να συνεχίσουν τον αγώνα. Με τη σειρά του ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι συζήτησαν χρήσιμα θέματα που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους αλλά και συγκεκριμένα καθημερινά θέματα. Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε με τον Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Ανδρέας Κουτσούμπας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για το μεγάλο και σημαντικό φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον Κώστα Μπακογιάννη»:

Θυμίαμα Αγίου Όρους
Εορτή Αγίας Καλλιόπης
Εορτή Αναλήψεως του Κυρίου στη Μητρόπολη Πέτρας
Αγρυπνία Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Έδεσσα

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο