Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Σημερινη Εορτη » 24 Σεπτεμβρίου: Εορτή Οσίου Σιλουανού του Αγιορείτου

24 Σεπτεμβρίου: Εορτή Οσίου Σιλουανού του Αγιορείτου

Αγρυπνία Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου στα Τρίκαλα Αγρυπνία Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου στα Γιαννιτσά Εορτή Οσίου Σιλουανού του Αγιορείτου

Η Εορτή Οσίου Σιλουανού του Αγιορείτου είναι 24 Σεπτεμβρίου

Άγιοι που εορτάζουν σήμερα: Όσιος Σιλουανός ο Αθωνίτης

Ο Όσιος Σιλουανός ο Αθωνίτης έγινε γνωστός πριν ακόμα αγιοκαταχτεί από την Ορθόδοξη Εκκλησία με το βιογραφικό έργο «Ο γέροντας Σιλουανός του Άθω», που το συνέγραψε με ωραίο τρόπο ο Ηγούμενος της Μονής Τιμίου Προδρόμου στο Έσσεξ της Αγγλίας Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος, που έζησε κοντά στον Όσιο για πολύ καιρό στον Άθω.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Σωφρόνιο, ο Όσιος Σιλουανός ασκήθηκε στο Άγιον Όρος για 46 ολόκληρα χρόνια και συγκεκριμένα στη Μονή του Αγίου Παντελεήμονα. Γεννήθηκε το 1866 μ.Χ. στο χωριό Σόβοκ της επαρχίας Λεμπεντιάσκ της Ρωσίας και το κοσμικό του όνομα ήταν Συμεών Ιβάνοβιτς Αντόνωφ. Στη Ρωσία έκανε το επάγγελμα του ξυλουργού. Στο Άγιο Όρος ήλθε το 1892 μ.Χ. και αφιερώθηκε ολοκληρωτικά στην άσκηση και την προσευχή. Το 1911 μ.Χ. έγινε μεγαλόσχημος και στολίστηκε με πολλές άγιες αρετές και γέμισε όλος από θείο φως. Το 1915 μ.Χ. βγήκε για λίγο από το Άγιον Όρος και επισκέφθηκε τα μοναστήρια της πατρίδας του. Απεβίωσε στις 24 Σεπτεμβρίου του 1938 μ.Χ. και η Ορθόδοξη Εκκλησία πρόσφατα τον αγιοποίησε.

Ἀπολυτίκιον Ἦχος γ’. Θείας πίστεως. Εορτή Οσίου Σιλουανού του Αγιορείτου

Ποίημα Παύλου Ἱερομόναχου

Κήρυξ δέδοσαι, τῇ οἰκουμένῃ, σὺ γλυκύτατος, ἐν θεολόγοις, τῆς τοῦ Χριστοῦ ἀγάπης τρισόλβιε· τὸν Ταπεινὸν γὰρ καὶ Πρᾷον ἑώρακας, καὶ τὴν Ἐκείνου καρδίαν κατέμαθες. Ὅθεν ἅπαντες, Σιλουανὲ ἐλλαμπόμενοι, τοῖς θεογλώσσοις ῥήμασι, δοξάζομεν τὸ Πνεῦμα τὸ δοξάσαν σε.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εορτή Οσίου Σιλουανού του Αγιορείτου»:

Εορτή Αγίας Θέκλας της Ισαποστόλου
24 Σεπτεμβρίου: Σύναξη Παναγιάς Μυρτιδιώτισσας στα Κύθηρα
Αλλοδαποί κατέστρεψαν τον Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Μόρια – Απίστευτες Εικόνες
Ιερά Αγρυπνία Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Παλαιόκαστρο Θεσσαλονίκης
Κουρά νέου μοναχού στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο