Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εόρτιος Εσπερινός του Αγίου Φωτίου στη Θεσσαλονίκη

Εόρτιος Εσπερινός του Αγίου Φωτίου στη Θεσσαλονίκη

Εόρτιος Εσπερινός του Αγίου Φωτίου στη Θεσσαλονίκη

Εόρτιος Εσπερινός του Αγίου Φωτίου στη Θεσσαλονίκη

Προσκεκλημένος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε χθες στον Εόρτιο Εσπερινό που τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου, με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης Αρχιμ. Ιακώβου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αρχιμ. Φωτίου και του Προϊσταμένου του Ναού Αρχιμ. Μακαρίου και πλήθους ιερέων και διακόνων και με την παρουσία πλήθους πιστών, μεταξύ των οποίων ήταν ο διατελέσας Υπουργός κ. Σωτ. Κούβελας, και εκπρόσωπος του Στρατού, Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, που προσήλθαν παρά τις δυσχερείς καιρικές συνθήκες.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης Αρχιμ. Ιάκωβος ο οποίος με ιστορικά και θεολογικά τεκμηριωμένο λόγο αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Αγίου Φωτίου και στο σπουδαίο ποιμαντικό έργο που επιτελείται στη συγκεκριμένη Ενορία, ευχαρίστησε τον Σέβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β’ για την παρουσία του, κομίζοντος την ευλογία της Μεγαλόχαρης. Εν συνεχεία τον Σεβ. ευχαρίστησε ο Προϊστάμενος του Ναού, Αρχιμ. Μακάριος και του προσέφερε εικόνα του ιερού Φωτίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο για την πρόσκληση του και συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού και τους συνεργάτες του για τον προευτρεπισμό της Πανηγύρεως.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εόρτιος Εσπερινός του Αγίου Φωτίου στη Θεσσαλονίκη»:

Εορτή Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως
Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην Κωνσταντινούπολη
Τα Χανιά υποδέχονται λείψανο του Αγίου Διονυσίου
Λαρίσης Ιερώνυμος: Να μείνουμε σταθεροί στις ιερές μας παραδόσεις
Ο εορτασμός του Προστάτου της Ιεράς Συνόδου ιερού Φωτίου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο