Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Επέτειος χειροτονίας του Μητροπολίτου Λαγκαδά Ιωάννου (ΦΩΤΟ)

Επέτειος χειροτονίας του Μητροπολίτου Λαγκαδά Ιωάννου (ΦΩΤΟ)

Επέτειος χειροτονίας του Μητροπολίτου Λαγκαδά Ιωάννου (ΦΩΤΟ)
Επέτειος χειροτονίας του Μητροπολίτου Λαγκαδά Ιωάννου (ΦΩΤΟ)
https://www.flickr.com/photos/mitropolilagada/
46945530055/in/album-72157705128007012/

Επέτειος χειροτονίας του Μητροπολίτου Λαγκαδά Ιωάννου (ΦΩΤΟ)

Το πρωί της 16ης Μαίου ε.έ., και επ’ ευκαιρία της 9ης Επετείου της εις Επίσκοπον Χειροτονίας του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ιερούργησε και ομίλησε εις τον Ιερό Ναό των Θεοφανίων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας της περιοχής των Λουτρών Λαγκαδά, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε εκ βάθους καρδιάς τον Ιερό Κλήρο και τον φιλάγιο ποίμνιο που του εμπιστεύθηκε η Αγία Εκκλησία, για τον σεβασμό και την αγάπη του προς το πρόσωπό του, ενώ παράλληλα ανεφέρθη εν ευγνωμοσύνη πολλή στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος τον εχειροτόνησε Επίσκοπο και Μητροπολίτη Λαγκαδά, την 16η Μαΐου 2010 εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, Πολιούχου της Αποστολικής πόλεως των Θεσσαλονικέων, ως και τους Ιεράρχες της Ιεράς Συνοδού τής Εκκλησίας τής Ελλάδος, που με την τιμία ψήφο τους τον εξέλεξαν.

Καταλήγοντας, δεν παρέλειψε να μνημονεύσει το όνομα του μακαριστού Μητροπολίτου και Γέροντος του Παντελεήμονα Β΄(Χρυσοφάκη), καθώς επίσης να εκφράσει λόγους ευχαριστίας προς τον νυν πολιό Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο, καθώς επίσης και τους συνεργάτες του σε όλα τα επίπεδα στην διακονία εις την Μητρόπολη Λαγκαδά.

Προ της Απολύσεως, ετέλεσε Τρισάγιο στην μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτου Ελασσώνος Βασιλείου, (εκοιμήθη σαν σήμερα την 16 Μαΐου 2014), με τον οποίο υπήρξαν συνεργάτες στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, καθώς ευχήθηκε καταλλήλως και προς τους μαθητές και τις μαθήτριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εν όψει των προαγωγικών και Πανελληνίων εξετάσεων που θα πραγματοποιηθούν σε λίγες ημέρες.

Τέλος, εκ μέρους του Ιερού Κλήρου ευχετήριους λόγους εξέφρασε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Πανοσιολ. Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Ευσέβιος Σπουργίτης, ενώ ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές των συνεργατών του, κληρικών και λαϊκών.

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Επέτειος χειροτονίας του Μητροπολίτου Λαγκαδά Ιωάννου (ΦΩΤΟ)»:

Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος προς το πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής
Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην Κρήτη
Ο Αρχιεπίσκοπος στον Παιδικό Σταθμό στο Δήλεσι

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο