Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Λόχο από τον Αρχιεπίσκοπο

Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Λόχο από τον Αρχιεπίσκοπο

Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Λόχο από τον Αρχιεπίσκοπο
Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Λόχο από τον Αρχιεπίσκοπο
http://ecclesia.gr/epikairotita/pronaos_images/30102018_loxos_1.jpg
Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Λόχο από τον Αρχιεπίσκοπο

Επιμνημόσυνη δέηση για τους Υπέρ Πατρίδος Πεσόντες Ιερολοχίτες, στο μνημείο του «Ιερού Λόχου», στο Πεδίο του Άρεως τέλεσε εχθες το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Παρέστησαν η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλια Τσαρουχά, ο Αρχηγός ΓΕΣ, ανώτατοι Αξιωματικοί του ΓΕΕΘΑ, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων, κλήρος και λαός, ενώ άξιο αναφοράς είναι ότι ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών μετέφερε στον ηρωικό χώρο την βαλσαμωμένη καρδιά του Αλεξάνδρου Υψηλάντη που φυλάσσεται στον ιστορικό ιερό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Ιερός Λόχος, άλλωστε, ήταν στρατιωτικό σώμα που ιδρύθηκε από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη στη Φωξάνη, πόλη στα όρια της Μολδαβίας με τη Βλαχία, στα μέσα Μαρτίου του 1821 και συγκροτήθηκε από εθελοντές σπουδαστές των ελληνικών παροικιών της Μολδοβλαχίας και της Οδησσού. Ήταν η πρώτη οργανωμένη στρατιωτική μονάδα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και του ελληνικού στρατού γενικότερα. Ο Υψηλάντης πίστευε πως οι νεαροί αυτοί θα μπορούσαν να αποτελέσουν την ψυχή του στρατού του.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ο Ιερολοχίτης, επίτιμος Διοικητής 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος (ε.α.) κ. Κόρκας Κωνσταντίνος, αναφέρθηκε στην ιστορία του Ιερού Λόχου, ενώ στην συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και αμέσως μετά έγινε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του «Ιερού Λόχου» και ακολούθησαν προσκλητήριο νεκρών και ενός λεπτού σιγή.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως «ήταν μία συγκινητική εκδήλωση από την πρώτη γραμμή μέχρι την τελευταία. Ήταν, άλλωστε, πολύ συγκινητικό το γεγονός ότι η βαλσαμωμένη καρδιά του Αλεξάνδρου Υψηλάντη, που βρίσκεται στον ναό της οδού Στησιχόρου ήρθε σε αυτόν τον ηρωικό χώρο».

Εξέφρασε, επίσης, την συγκίνησή του που ήταν παρόντες άνθρωποι οι οποίοι «είχαν προσφέρει στην διοργάνωση, στον σχεδιασμό και στο έργο του Ιερού Λόχου στην Αίγυπτο και στην Ελλάδα», ενώ συνεχάρη και ευχαρίστησε όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση, αλλά και τον ομιλητή αντιστράτηγο ε.α. Κωνσταντίνο Κόρκα.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Λόχο από τον Αρχιεπίσκοπο
http://ecclesia.gr/epikairotita/pronaos_images/30102018_loxos_14.jpg
Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

Σχετικά άρθρα με «Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Λόχο από τον Αρχιεπίσκοπο»:

Πανήγυρις Αγίων Αναργύρων στη Μητρόπολη Τρίκκης
2018 Annual Professional Development Seminar of the Direct Archdiocesan District
Αγιασμός στην Σχολή Γονέων στη Μητρόπολη Κερκύρας
Αγρυπνία Οσίου Δαβίδ του Γέροντος στο Ίλιο


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις