Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Επίσκοπος Αμφιπόλεως εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Αγγελόπουλος

Επίσκοπος Αμφιπόλεως εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Αγγελόπουλος

Επίσκοπος Αμφιπόλεως εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Αγγελόπουλος

Επίσκοπος Αμφιπόλεως εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Αγγελόπουλος

Βοηθός Επίσκοπος με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Αμφιπόλεως εξελέγη από το Σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Αρχιμ. Χριστοφόρος Αγγελόπουλος με 58 ψήφους.

Ο Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Αγγελόπουλος είναι ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης.

Η Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης για την εκλογή του Επισκόπου Αμφιπόλεως

Με πολλή χαρά αγγέλλεται στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Τοπικής μας Εκκλησίας ότι η συνελθούσα σήμερα, 9 Οκτωβρίου, Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’, ψήφισε και αποφάσισε την παραχώρηση μιας θέσεως Βοηθού Επισκόπου στην Ιερά Μητρόπολή μας.

Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός στην πορεία της ιστορικής Ιεράς Μητροπόλεώς μας, το οποίο θα βοηθήσει στην καλύτερη διαποίμανσή της, με σκοπό την πνευματική ωφέλεια και εποικοδομή του φιλοχρίστου λαού της. Τελευταία φορά που η Τοπική Εκκλησία είχε Βοηθό Επίσκοπο ήταν από το 1915 έως το 1918 τον Επίσκοπο Ειρηνουπόλεως Φώτιο Μανιάτη, μετέπειτα Οικουμενικό Πατριάρχη.

Κατόπιν ψηφοφορίας υπό της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, για την θέση αυτή εξελέγη να διακονήσει ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρος Αγγελόπουλος, με τον τίτλο του Βοηθού Επισκόπου της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Αμφιπόλεως, μίας ιστορικής Επισκοπής του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Αυτός θα είναι ο λόγος της αυριανής, Τρίτη 10 Οκτωβρίου ε.ε., χαρμόσυνης κωδωνοκρουσίας στις 10:30 π.μ. από τους Ιερούς Ναούς της Κοζάνης, των Σερβίων και του Βελβενδού.

Όσον αφορά την Χειροτονία του Θεοφιλεστάτου εψηφισμένου Βοηθού Επισκόπου Αμφιπόλεως η Ιερά Μητρόπολις θα ενημερώσει το πλήρωμα της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως με νέο Δελτίο Τύπου.

Η Ιερά Μητρόπολις Σερβίων και Κοζάνης «ἐν ἑνὶ στόματι καὶ μιᾷ καρδίᾳ» εύχεται «ἡ Θεία Χάρις, ἡ πάντοτε τὰ ἀσθενῆ θεραπεύουσα καὶ τὰ ἐλλείποντα ἀναπληροῦσα» να χαριτώσει, ενισχύσει, φωτίσει και καθοδηγεί τον εφηφισμένο Επίσκοπο στην νέα, από υψηλότερη θέση, διακονία του, προς δόξαν Θεού και έπαινον της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Επίσκοπος Αμφιπόλεως εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Αγγελόπουλος»:

Επίσκοπος Λακεδαιμονίας εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Θεόφιλος Μαντζαβράκος
Επίσκοπος Σκοπέλου εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Ευσταθίου
Επίσκοπος Θεσπιών εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Κίτσος

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο