Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ιεραπύτνης Κύριλλος: Η Παναγία είναι η Μάνα μας

Ιεραπύτνης Κύριλλος: Η Παναγία είναι η Μάνα μας

Ιεραπύτνης Κύριλλος: Η Παναγία είναι η Μάνα μας

Ιεραπύτνης Κύριλλος: Η Παναγία είναι η Μάνα μας

Το απόγευμα της Παρασκευής 6 Μαρτίου 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά τη Α´ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Ιερό Ησυχαστήριο Αναστάσεως του Κυρίου και Άξιον Εστί Ιεράπετρας.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε κατάλληλα στο εκκλησίασμα για το ιερό πρόσωπο και τα χαρίσματα της Παναγίας μας, σημειώνοντας την υποδειγματική ταπείνωσή της, την αγνεία και την απαράμιλλη καθαρότητά της ως αειπάρθενου, και στην υπακοή και τη θετική ανταπόκρισή της να συνεργήσει στο σχέδιο της Θεού για τη σωτηρία του κόσμου.

Το βράδυ, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος χοροστάτησε και κήρυξε επίκαιρα κατά την ίδια ακολουθία στον Ιερό Mητροπολιτικό Ναό Aγίου Γεωργίου Ιεράπετρας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ωραιότατη ακολουθία των Χαιρετισμών της Παναγίας, σημειώνοντας ότι αποτελούν μια πνευματική όαση κατά την Μεγάλη Τεσσαρακοστή, την περίοδο της έντονης άσκησης και προσευχής. Όπως τόνισε, η Υπεραγία Θεοτόκος, που έζησε εν σιωπή, είναι το ιερότερο πρόσωπο και σημάδεψε την ιστορία του ανθρώπου, καθώς υπηρέτησε το Μυστήριο της Ενσαρκώσεως του Υιού και Λόγου του Θεού. Την ευγνωμονούμε «ες αεί» και τη θεωρούμε ως τη Μάνα μας, η οποία «ως πλατυτέρα των ουρανών» χωράει μέσα στην αγκαλιά της όλο τον κόσμο. Σ’ αυτήν απευθυνόμαστε και καταθέτουμε τους καημούς, τα προβλήματα, τις αρρώστιες, αλλά και την ελπίδα και τη χαρά μας, επειδή πιστεύουμε ότι «πολλή ισχύει δέησις μητρός προς ευμένειαν Δεσπότου».

Τέλος, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχήθηκε σε όλους τη μητρική προστασία και σκέπη της Υπέρμαχου Στρατηγού του Γένους μας και ιδιαιτέρως να ενισχύει τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και τους συνοριοφύλακες που αυτή τη δύσκολη περίοδο φρουρούν τα σύνορά μας στον Έβρο.

Στην ακολουθία παρέστη πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων και η Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ιεραπύτνης Κύριλλος: Η Παναγία είναι η Μάνα μας»:

Η Α´ Στάση των Χαιρετισμών στο Φανάρι
Λαγκαδά Ιωάννης: Στο Άγιο Δισκοπότηρο δεν υπάρχουν μικρόβια (ΦΩΤΟ)
Εικόνα Παναγίας Μικροκάστρου στη Σιάτιστα
Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: Η Παναγία είναι η ελπίδα του λαού μας
Η Α΄ Στάσις των Χαιρετισμών στην Μητρόπολη Άρτης
Πρώτοι Χαιρετισμοί στον Μητροπολιτικό Ναό Παρισίων

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις