Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Οι Ιερές Ακολουθίες επί τη Διασαλεύση της Αγίας Τραπέζης στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγίου Βασιλείου

Οι Ιερές Ακολουθίες επί τη Διασαλεύση της Αγίας Τραπέζης στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγίου Βασιλείου

Οι Ιερές Ακολουθίες επί τη Διασαλεύση της Αγίας Τραπέζης στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγίου Βασιλείου

Οι Ιερές Ακολουθίες επί τη Διασαλεύση της Αγίας Τραπέζης στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγίου Βασιλείου

Μέσα κλίμα πνευματικής χαράς και σύμφωνα με την τάξη και το τυπικό που ορίζει η Αγία μας Εκκλησίας, τελέσθηκαν κατά το διήμερο της 19ης και 20ης του τ.μ. Σεπτεμβρίου ε.έ., οι Ιερές Ακολουθίες επί τη Διασαλεύση της Αγίας Τραπέζης καθώς και την πρώτη πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μετά την πλήρη αποπεράτωση των έργων ανακαίνισης και αποκατάστασης του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου της ευλογημένης περιοχής του Αγίου Βασιλείου Λαγκαδά.

Το εσπέρας του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε η κατάθεσις των Ιερών Μαρτυρικών Λειψάνων, τα οποία και εναποτέθηκαν εις την Αγία Τράπεζα επί του Αγίου Δισκαρίου, εντός του Ιερού Βήματος, ψάλλοντας την ειδική Ακολουθία της υποδοχής των Σεπτών Λειψάνων και εν συνεχεία τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και η Ιερά Ακολουθία επί τη διασαλεύση της Αγίας Τραπέζης.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς το παριστάμενο εκκλησίασμα, μεταξύ των οποίων παρέστη και ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης, αναφέρθηκε στην σημερινή μεγάλη ημέρα για την ενορία του Αγίου Βασιλείου καθώς επίσης στην σημασία και την αναγκαιότητα του προσωπικού εσωτερικού εγκαινιασμού και της αναγεννήσεως της ψυχής του καθενός.

Το πρωί της Κυριακής, 20 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε η Πανηγυρική πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, τον οποίο και πλαισίωναν Ιερείς και Διάκονοι της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ προ της Απολύσεως τελέσθηκε και το Ιερό Μνημόσυνο του Πρεσβυτέρου π. Ευαγγέλου Χαλκίτη, Κτίτωρος του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, παίρνοντας αφορμή από το Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας αναφέρθηκε στην δύναμη του Σταυρού και στην σημασία που έχει για καθένα, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον Ιερατικό Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Αθανάσιο Πλαντζουνάκη και στο πρόσωπο αυτού όλους όσους εκοποίασαν και συνέτειναν στην επιτυχία της ολοκληρώσεως του έργου της ανακαίνισης που συντελέστηκε στην ευλογημένη ενορία της περιοχής του Αγίου Βασιλείου.

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Οι Ιερές Ακολουθίες επί τη Διασαλεύση της Αγίας Τραπέζης στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγίου Βασιλείου»:

Φθιώτιδος Συμεών: Η καρδιά μου επιβάλλει να βρεθώ κοντά στο ποίμνιό μου
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κυρίλλου και Μεθόδιου Θεσσαλονίκης
Εγκαίνια Παρεκκλησίου στο Ακόντιο Διποταμίας (ΦΩΤΟ)
Εορτή Αγίου Ευσταθίου του Μεγαλομάρτυρα και της συνοδείας του
Αγρυπνία Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου στα Τρίκαλα

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις