Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Υποδοχή Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στον Άγιο Γεώργιο Νέας Χηλής (ΦΩΤΟ)

Υποδοχή Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στον Άγιο Γεώργιο Νέας Χηλής (ΦΩΤΟ)

Υποδοχή Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στον Άγιο Γεώργιο Νέας Χηλής (ΦΩΤΟ)
https://bit.ly/2EJGoeK

Υποδοχή Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στον Άγιο Γεώργιο Νέας Χηλής (ΦΩΤΟ)

Την Τρίτη 28 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νέα Χηλή η υποδοχή της ιεράς εικόνος του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα από την ομώνυμη Ιερά Μονή που βρίσκεται στο Ροδοχώρι Ημαθίας.

Η ιερά εικόνα του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα μεταφέρθηκε στην πόλη μετά από τη θετική ανταπόκριση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ και της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Ροδοχωρίου στο αίτημα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέας Χηλής και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Νέας Χηλής «Ο Άγιος Γεώργιος» μετά την ευλογία και άδεια του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου.

Την ιερά εικόνα υποδέχθηκαν το απόγευμα της Τρίτης ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, εκπρόσωποι των αρχών και πλήθος κόσμου στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Νέας Χηλής. Μαζί με την ιερά εικόνα εξετέθη προς προσκύνηση τεμάχιο εκ των ιερών λειψάνων της Αγίας Υπομονής, της μητέρας του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, η οποία εόρταζε κατά την 29η Μαΐου.

Ακολούθησε Δοξολογία εντός του Ιερού Ναού για την έλευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Γεωργίου και στο τέλος της Δοξολογίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως μίλησε προς το εκκλησίασμα για την πίστη των προγόνων μας και δη των Ποντίων, οι οποίοι μετέφεραν κατά τον ξεριζωμό τους από τον Πόντο τα ιερά κειμήλια της Ορθοδοξίας και γύρω από αυτά έκτισαν ξανά τις ζωές τους στην Ελλάδα. Επίσης, αναφέρθηκε με λίγα λόγια και για την ζωή και το οσιακό τέλος της Αγίας Υπομονής. Ακολούθως, όλο το εκκλησίασμα προσκύνησε την ιερά εικόνα το ιερό λείψανο της Αγίας Υπομονής.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού μουσική εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης από την Χορωδία των Ιεροψαλτών της Μητροπόλεως με ύμνους για την Πόλη, την Αγία Υπομονή καθώς και θρήνους για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Ενδιάμεσα από τα μουσικά μέλη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως με γλαφυρό τρόπο ανέγνωσε κείμενα χρονογράφων και ιστορικών που εξιστορούσαν το κάλλος και την ομορφιά της Βασιλεύουσας Πόλης, το μέγεθος και τον πλούτο της Αγίας Σοφίας και το θλιβερό τέλος όλων αυτών με την Άλωση του 1453.

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Υποδοχή Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στον Άγιο Γεώργιο Νέας Χηλής (ΦΩΤΟ)»:

Αγρυπνία Αποδόσεως του Πάσχα στα Γιαννιτσά
Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής στη Μητρόπολη Κίτρους
Παράκληση για τους μαθητές των Πανελλαδικών Εξετάσεων
Αγρυπνία Αναλήψεως του Σωτήρος στη Μητρόπολη Θηβών
Αγρυπνία προσευχής για τους μαθητές στην Πλάκα

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Διάφορα

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις