Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η καμπάνα ξανακτύπησε στο Δίλοφο Έβρου

Η καμπάνα ξανακτύπησε στο Δίλοφο Έβρου

Η καμπάνα ξανακτύπησε στο Δίλοφο Έβρου

Η καμπάνα ξανακτύπησε στο Δίλοφο Έβρου

Μετά από αρκετούς μήνες σιωπής κτύπησε και πάλι χαρμόσυνα η καμπάνα της εκκλησίας της Αγίας Τριάδος στο Δίλοφο, του τέως Δήμου Τριγώνου.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εξωτερικής και εσωτερικής ανακαίνισης του Ιερού Ναού, που έγιναν με πρωτοβουλία, επιμέλεια και δαπάνες της Ιεράς Μητροπόλεως αλλά και με προσωπική επίβλεψη και επιστασία του επιχωρίου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού, ο όποιος διαπιστώνοντας την αθλία κατάσταση, λόγω των ζημιών και της φθοράς, που επέφεραν ο πανδαμάτωρ χρόνος και οι καιρικές συνθήκες, ανέλαβε «να αναστήσει» τον Οίκο του Θεού και να τον αποκαταστήσει προς δόξαν της Παναγίας Τριάδος, αλλά και για να είναι διαχρονικό μήνυμα στους γείτονες, που ποτέ δεν έπαψαν να «ασελγούν» εις βάρος της Δυτικής Θράκης, ότι οι Έλληνες σέβονται και υπερασπίζονται τα ιερά και τα όσια του Γένους και της Πατρίδας τους.

Ο Σεβασμιώτατος με συγκίνηση το εσπέρας της 19ης Δεκεμβρίου ε.ε. προσήλθε στο Δίλοφο και τέλεσε τα Θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Ναού, πλαισιούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Τριγώνου Πρωτοπρ. Αναστάσιο Δεφελούδη και τον εφημέριο της ενορίας Πρωτοπρ. Χαράλαμπο Πολίτη, ο όποιος, παρά τα προβλήματα υγείας που τον βασανίζουν, φιλότιμα διακονεί τα τελευταία χρόνια στην ακριτική περιοχή του Τριγώνου.

Ο Δίλοφος, κτισμένος στις όχθες του ποταμού Έβρου, βρίσκεται δίπλα στην μεθοριακή γραμμή της Ελλάδος με την Τουρκία και πολύ κοντά στο Τριεθνές (όπου συναντώνται τα σύνορα Ελλάδος – Τουρκίας – Βουλγαρίας). Σήμερα, δυστυχώς, ο οικισμός του Διλόφου έχει μόνον 25 μονίμους κατοίκους, οι πλείστοι των οποίων είναι υπέργηροι.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η καμπάνα ξανακτύπησε στο Δίλοφο Έβρου»:

Η Καρδιά του Ιγνατίου… στη Χώρα των Ζώντων!
Αναβάλλεται η ποιμαντική περιοδεία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας στη Βικτώρια
Εορτή Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου
Εορτή Αγίου Ιωάννου της Κρονστάνδης
Οικουμενικός Πατριάρχης: Θα παραμείνουμε «εδραίοι και αμετακίνητοι»

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Μοναστηριακά Προϊόντα

Προσθέστε Σχόλιο