Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Με κατάνυξη η Περιφορά του Νυμφίου στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ)

Με κατάνυξη η Περιφορά του Νυμφίου στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ)

Με κατάνυξη η Περιφορά του Νυμφίου στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ)

Με κατάνυξη η Περιφορά του Νυμφίου στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ)

Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε η ακολουθία του Νυμφίου στον ενοριακό ναό της Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια Ναυπλίου, Κυριακή 21 Απριλίου 2019.

Η Μεγάλη Εβδομάδα αρχίζει από την Κυριακή των Βαΐων το βράδυ, όπου τελείται η Ακολουθία του Νυμφίου, και τελειώνει το Μεγάλο Σάββατο και είναι αφιερωμένη στα Άγια Πάθη του Ιησού Χριστού. Ονομάζεται Μεγάλη από την ανάμνηση των γεγονότων που διαδραματίζονται καθ’ εκάστη των ημερών αυτής τα οποία και θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά για τη χριστιανική θρησκεία.

Κρατώντας την εικόνα του Νυμφίου Χριστού ο Ιερέας του ναού της Αγίας Τριάδος π. Κωνσταντίνος Σέρρος και τον Ιερέα π. Ιωάννη Παπαϊωάννου, την περιφέρουν στον ναό σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης.

Οι πιστοί με σκυμμένο το κεφάλι προσεύχονται και δακρύζουν. Η θριαμβευτική είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα και η Σταύρωση Του στην ίδια πόλη μια εβδομάδα μετά, είναι μια εικόνα πολύ γνώριμη σε όλους μας, σε κάθε στιγμή της ζωής μας: από την απόλυτη ευτυχία και χαρά, οι ίδιοι άνθρωποι μας συμπεριφέρονται με τον πλέον απάνθρωπο τρόπο. Είναι γεμάτη η κοινωνία μας από τέτοια παραδείγματα, ειδικά στη σύγχρονη εποχή. Γι ‘αυτό άλλωστε, η Κυριακή των Βαΐων αποκτά βαρύνουσα σημασία και καλούμαστε όλοι να υποδεχθούμε τον Νυμφίο που έρχεται «εν τω μέσω της νυκτός», όντας «γρηγορούντες»…

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός και μακάριος ο δούλος, όν ευρήσει γρηγορούντα·ανάξιος δε πάλιν, όν ευρήσει ραθυμούντα. Βλέπε ούν ψυχή μου, μη τω ύπνω κατενεχθής, ίνα μη τω θανάτω παραδοθής, και της Βασιλείας έξω κλεισθής· αλλά ανάνηψον κράζουσα· Άγιος, άγιος, άγιος ει ο Θεός ημών, προστασίαις των ασωμάτων, σώσον ημάς.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Με κατάνυξη η Περιφορά του Νυμφίου στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ)

Με κατάνυξη η Περιφορά του Νυμφίου στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ)

Σχετικά άρθρα με «Με κατάνυξη η Περιφορά του Νυμφίου στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ)»:

Η εορτής της Βαϊοφόρου στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)
Βεροίας Παντελεήμων: Πόση υποκρισία υπάρχει και σήμερα στον κόσμο (ΦΩΤΟ)
Κυριακή των Βαΐων στη Μητρόπολη Άρτης
Γιατί ονομάζεται Μεγάλη Εβδομάδα;
Τι συμβολίζει η Πασχαλινή Λαμπάδα;

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις