Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Καθιερωμένο Προσκύνημα Κορινθίων στην Εύβοια

Καθιερωμένο Προσκύνημα Κορινθίων στην Εύβοια

Καθιερωμένο Προσκύνημα Κορινθίων στην Εύβοια
http://www.imchalkidos.gr/Uploads/ePost/Images/
IMX_Prohgiasmenh_Gorgoerhkoou_18.4.2019_001.JPG
Φωτογραφία: Παρασκευή Σπυροπούλου

Καθιερωμένο Προσκύνημα Κορινθίων στην Εύβοια

Την Πέμπτη προ των Βαΐων 18 Απριλίου 2019 το βράδυ, στο Ιερό Ησυχαστήριο Παναγίας Γοργορυπηκόοου Ψαχνών έλαβε χώρα η από πολλών ετών καθιερωμένη Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην οποία συμμετείχαν και φέτος πολλοί προσκυνητές εκ Κορίνθου συνοδεύοντας τον Μητροπολίτη τους.

Την Θ. Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος με συμπροσευχόμενο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, συνιερουργούς πολλούς Ιερείς εκ Κορίνθου και Χαλκίδος και με την συμμετοχή πλήθους πιστών εντοπίων αλλά και προερχομένων εκ της Κορινθίας, οι οποίοι είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν και το θαυματουργό εικόνισμα του Τιμίου Προδρόμου από τα Κατούνια Ευβοίας, το οποίο διανυκτέρευσε στο Ι. Ησυχαστήριο, αφού καθ’ όλη την Μ. Τεσσαρακοστή λιτανεύεται στους Ι. Ναούς της Χαλκίδος και των Ψαχνών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κήρυξε τον θείο λόγο κάνοντας μνεία στην καθιέρωση αυτού του προσκυνήματος, που ο Μητροπολίτης Κορίνθου είχε θεσμοθετήσει ως αρχιμανδρίτης, κατά την περίοδο της διακονίας τους στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος και αναφέρθηκε στο έργο του Τιμίου Προδρόμου ως κήρυκα της μετανοίας και εισηγητού της καλής αγγελίας του ερχομού του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο οποίος έδωσε όλο Του τον εαυτό θυσία, για να ελευθερώσει την ανθρωπότητα από την κατ’ εξοχήν αμαρτία, δηλαδή τον χωρισμό του ανθρώπου από τον Θεό.

Λίγο πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου ευχαρίστησε τον οικείο Ποιμενάρχη, τους Ιερείς, την Καθηγουμένη γερόντισσα Χριστοδούλη και όλους τους ευσεβείς προσκυνητές, που δια της κοινής λειτουργικής προσευχής γεύθηκαν όλοι την ενότητα της πίστεως και την κοινωνία του Αγ. Πνεύματος και κατακλείοντας ευχήθηκε σε όλους να φθάσουν εν χαρά στην προσκύνηση και τον εορτασμό της Αναστάσεως του Κυρίου μας.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Καθιερωμένο Προσκύνημα Κορινθίων στην Εύβοια»:

Κάλαντα Λαζάρου στον Λαγκάδα Ιωάννη (ΦΩΤΟ)
Οι αγγελικοί λόγοι επεβεβαιώθησαν εκ της θέας του κενού μνημείου
Συνάντηση Προκαθημένων Ορθοδόξων Εκκλησιών Μέσης Ανατολής
Ενθρόνιση Μητροπολίτου Περιστερίου Κλήμεντος
Πασχαλινή Εκδήλωση στη Μητρόπολη Κορίνθου
Τι συμβολίζει η Πασχαλινή Λαμπάδα;

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο