Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Κερκύρας Νεκτάριος: Να μην κλείνουμε την καρδιά μας στις αποκαλύψεις του Θεού

Κερκύρας Νεκτάριος: Να μην κλείνουμε την καρδιά μας στις αποκαλύψεις του Θεού

Κερκύρας Νεκτάριος: Να μην κλείνουμε την καρδιά μας στις αποκαλύψεις του Θεού

Κερκύρας Νεκτάριος: Να μην κλείνουμε την καρδιά μας στις αποκαλύψεις του Θεού

Στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίου Προκοπίου στο ομώνυμο ιστορικό χωριό της μέσης Κέρκυρας λειτούργησε το πρωί της Τετάρτης 8 Ιουλίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Ο κ. Νεκτάριος απευθυνόμενος στους πιστούς τόνισε ότι η κλήση του αγίου Προκοπίου έγινε από τον ίδιο τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, ο Οποίος τον κάλεσε να μην διώκει τους χριστιανούς. Ανάλογη ήταν η κλήση του Χριστού προς τον απόστολο Παύλο και τον Μέγα Κωνσταντίνο. Από την άγνοια του Θεού στην αληθινή Θεογνωσία κλήθηκαν οι άγιοι και αυτή η αποκάλυψη του Χριστού συνεχίζεται στους αιώνες.

Εμείς δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε ότι υπάρχουν αποκαλυπτικές στιγμές για τον καθέναν μας. Είναι η ελεημοσύνη του Θεού που μας ανοίγεται προσκαλώντας μας στην λατρεία Του. Εμείς όμως πιστεύουμε ότι οι δωρεές του Θεού είναι δικά μας κατορθώματα και δεν έχουμε διάκριση και λεπτότητα στα πνευματικά μας αισθητήρια. Άλλοτε ο Θεός μας γιατρεύει και σωματικά. Εμείς όμως εκθειάζουμε την ιατρική επιστήμη, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να διακρίνουμε το θέλημα του Θεού, καθότι συχνά η επιστήμη αποτυγχάνει. Άλλοτε ο Θεός αποκαλύπτεται μέσα από το πένθος μας, μέσα από δοκιμασίες να φεύγουν από τη ζωή οικείοι. Αντί να σταθούμε με σεβασμό στο θέλημα του Θεού, ακόμη κι αν αυτό εκφράζεται μέσα από το μυστήριο του θανάτου, εμείς πεισμώνουμε και γινόμαστε αντίθετοι του Θεού. Αλλά και μέσα από άλλες δοκιμασίες ο Θεός μας αποκαλύπτεται δίνοντάς μας την δυνατότητα να καταλάβουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς την δική Του ευσπλαχνία και αγάπη. Εμείς όμως παραμένουμε στην θεοποίηση του δικού μας θελήματος και αρνούμαστε να δούμε τον λίθο της πίστεως, την αρραγή πέτρα που είναι ο Χριστός.

Ο κ. Νεκτάριος έκλεισε τις σκέψεις του υπογραμμίζοντας ότι ο άγιος Προκόπιος μας διδάσκει να βλέπουμε την ζωή μας μέσα από το πρίσμα της πίστεως, της ελπίδας και της αγάπης, για να ζήσουμε κι εμείς το φως της αγάπης του Θεού.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Κερκύρας Νεκτάριος: Να μην κλείνουμε την καρδιά μας στις αποκαλύψεις του Θεού»:

Μνημόσυνο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα Β΄ στη Μητρόπολη Βεροίας (ΦΩΤΟ)
Λαμπρά εόρτασε η Ιερά Μονή Αγίου Προκοπίου Πύλης Τρικάλων
Εορτή Οσίου Θεοφίλου του Μυροβλύτου στη Μητρόπολη Λευκάδος
Εορτή Ανακομιδής των Λειψάνων της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας (ΦΩΤΟ)
Λιτανεία της Τιμίας Κάρας του Οσίου Νικάνορος στα Γρεβενά
Κερκύρας Νεκτάριος: Ήθος αντίστασης και ανάκαμψης μας χρειάζεται

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Διάφορα

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις