Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Κερκύρας Νεκτάριος: Η πίστη βιώνεται με την καρδιά και την ψυχή μας

Κερκύρας Νεκτάριος: Η πίστη βιώνεται με την καρδιά και την ψυχή μας

Κερκύρας Νεκτάριος: Η πίστη βιώνεται με την καρδιά και την ψυχή μας

Κερκύρας Νεκτάριος: Η πίστη βιώνεται με την καρδιά και την ψυχή μας

Στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Αθανασίου Αγρού λειτούργησε το πρωί της Κυριακής του Θωμά 26 Απριλίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Στην λειτουργία συμμετείχε η αδελφότητα της Μονής, μια και οι ναοί και οι μονές λειτουργούν κεκλεισμένων των θυρών.

Ο κ. Νεκτάριος, σε σύντομη προσλαλιά του προς την καθηγουμένη της Ιεράς Μονής γερόντισσα Ευφημία και την αδελφότητα επεσήμανε τον λόγο του Χριστού προς τον Θωμά: «μη γίνου άπιστος, αλλά πιστός». Αυτός ο λόγος εκφράζει ένα παράπονο του Κυρίου, ότι οι άνθρωποι αναζητούμε συχνά με την δύναμη της λογικής να ερμηνεύσουμε την πίστη. Η πίστη όμως δεν εκλογικεύεται, αλλά βιώνεται με την καρδιά και την ψυχή μας. Οι απόστολοι έζησαν το μυστήριο της πίστεως, το μυστήριο της Αναστάσεως και αυτό εκήρυξαν. Η πίστη στην Ανάσταση του Χριστού συνεπάγεται και την πίστη στην δική μας Ανάσταση. Γι’ αυτό και έρχεται η αυθεντική χαρά στην λειτουργική ζωή, στην διακονία μας, στην μελέτη.

Η ηγεσία η θρησκευτική και η πολιτική των Ιουδαίων αμέσως μετά το πρώτο κήρυγμα των αποστόλων τους έκλεισαν στην φυλακή. Όμως ο Άγγελος του Θεού τους έβγαλε από την φυλακή και τους παρότρυνε να κηρύξουν την αλήθεια, χωρίς να φοβούνται. Ανάλογη είναι η κατάσταση στους καιρούς μας και η προτροπή της Εκκλησίας μας είναι να διακηρύξουμε την Ανάσταση του Χριστού, την αλήθεια της πίστης μας, να μη φοβόμαστε τον θάνατο. Δεν πρέπει να υποστέλλουμε την σημαία της πίστεως, δεν πρέπει να κλείνουμε το στόμα μας, αλλά να το πλατύνουμε. Η Εκκλησία μπορεί να μεταφερθεί ακόμη και στην έρημο, όπως αναφέρει το βιβλίο της Αποκαλύψεως. Και η έρημος μπορεί να είναι ένα μοναστήρι.

Ο κ. Νεκτάριος μετέφερε τις δύσκολες εμπειρίες της Μεγάλης Εβδομάδος, κατά τις οποίες σφραγίστηκαν για τον λαό οι εκκλησίες και το ιερό προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος και ποινικοποιήθηκε η μετάδοση της θείας Ευχαριστίας και παρεκάλεσε την γερόντισσα και την αδελφότητα περισσότερο να προσεύχονται για τον λαό του Θεού, που βρίσκεται ουσιαστικά σε λιμό πνευματικό και διωγμό για την πίστη του.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Κερκύρας Νεκτάριος: Η πίστη βιώνεται με την καρδιά και την ψυχή μας»:

Κυριακή του Θωμά στη Μονή Αγίων Πάντων Αγιασμένου Ιεράπετρας
Κυριακή του Θωμά στη Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου
Μετεώρων Θεόκλητος: Ανοίγουμε τις πόρτες των Ναών (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο