Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Το Κιλκίς υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης εκ Ροδόπης

Το Κιλκίς υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης εκ Ροδόπης

Το Κιλκίς υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης εκ Ροδόπης
http://www.impk.gr/sites/default/files/imagecache/product/IMG_0574.JPG

Το Κιλκίς υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης εκ Ροδόπης

Με αισθήματα πνευματικής χαράς και αγαλλιάσεως ο Ιερός Κλήρος και ο ευσεβής λαός του Κιλκίς με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ υποδέχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 16 Μαρτίου 2018 την Ιερή και θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης εκ της ομώνυμης Ιεράς Μονής Βαθυρρύακος Ροδόπης.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας έσπευσαν στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς για να προσκυνήσουν το Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας, να καταθέσουν την ευγνωμοσύνη αλλά και τα αιτήματά τους και να συμμετέχουν στην Ιερά Ακολουθία της Δ’ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία εψάλει χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος ενώπιον της θαυματουργού και ιστορικής Εικόνας.

Ο Ποιμενάρχης του Κιλκίς κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό της Ι. Μητροπόλεως και Προϊστάμενο του ως άνω Ιερού Ναού, εξέφρασε λόγους ευχαριστίας προς τον Μητροπολίτη της Θράκης κ. Παντελεήμων για την ξεχωριστή ευλογία να μεταφέρει για λίγες ημέρες την Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης στην καρδιά της Μακεδονίας και να πληρώσει τις καρδιές των πιστών ενισχύοντας τους στον αγώνα της Μ. Τεσσαρακοστής καθώς όπως τόνισε η Παναγία αποτελεί την ελπίδα, την καταφυγή και την προστασία πάντων των Χριστιανών.

Στο εμπνευσμένο κήρυγμα του ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε στο Ιερό πρόσωπο της Παναγίας και ανέλυσε τον στίχο των Χαιρετισμών προς την υπέρμαχο Στρατηγό «Χαῖρε, λουτὴρ ἐκπλύνων συνείδησιν».

Η ιστορική Ιερή Εικόνα, που αποτελεί έναν πολύτιμο θησαυρό της Θράκης και βρέθηκε κατά θαυμαστό τρόπο πριν 300 και πλέον έτη, θα παραμείνει προς προσκύνηση στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Κιλκίς έως και το βράδυ της Δευτέρας 19 Μαρτίου, και θα αναχωρήσει για την Ιερά Μονή της Παναγίας Φανερωμένης Ροδόπης την Τρίτη το πρωί.

Μεταξύ των άλλων στην τελετή της υποδοχής και στην Ακολουθία των Χαιρετισμών παρέστησαν ο Βουλευτής του Νομού κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, η Αντιδήμαρχος Κιλκίς κα. Κατερίνα Ζιούτα, η Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Κιλκίς κα. Μαρία Τσοπούλου, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Ιωάννης Ταλαμπίρης, κ.α.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!   

Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις