Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Διαφορα » Κιλκισίου Εμμανουήλ: Ο Χριστός μας έγινε Άνθρωπος…

Κιλκισίου Εμμανουήλ: Ο Χριστός μας έγινε Άνθρωπος…

Αγρυπνία για τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη Κιλκισίου Εμμανουήλ: Ο Χριστός μας έγινε Άνθρωπος... Μια καινούρια ανθρωπότητα χάραξε μέσα στο ευτελές Σπήλαιο Η Σύναξη Υπεραγίας Θεοτόκου

Κιλκισίου Εμμανουήλ: Ο Χριστός μας έγινε Άνθρωπος…

«Χριστὸς ἐπὶ γῆς· ὑψώθητε. ᾌσατε τῷ Κυρίῳ πᾶσα ἡ γῆ»

Οι χαρμόσυνοι εορταστικοί ύμνοι της Θείας Γεννήσεως, μόνο χαρά και ανάταση πνευματική επιβάλλουν εις το πλήρωμα των Χριστιανών. Η Γέννηση του Κυρίου, δηλαδή η Κάθοδός Του εις τον κόσμο έχει το μέγιστο και τέλειον αποτέλεσμα να ανυψώνει εις τον Ουρανόν τον κάθε άνθρωπο και όλη την ανθρωπότητα μαζί.

Έτσι καλούμεθα να ξεφύγουμε από τα φθαρτά και τα γήινα και να ανέβουμε από της γής εις τον Ουρανόν. Ο Χριστός μας έγινε Άνθρωπος για να κάνει τον κάθε άνθρωπο κατά χάριν Θεόν, και η χαρά όταν είναι συνειδητή δίδει σε όλους μας το πλήρωμα της δυναμικής του ανθρώπου που είναι και πολύ περισσότερη από αυτό που βλέπουμε και ζούμε.

Εάν επιτέλους αξιολογηθεί και αξιοποιηθεί κατά το δυνατόν η άκρα συγκατάβασις του Ενανθρωπήσαντος Υιού και Λόγου του Θεού και αξιοποιηθεί η δυναμικότητα του ανθρώπου θα μπούμε μέσα στην ημέρα της αναγεννήσεως και της λυτρώσεως, και όχι της συνεχούς καταπτώσεως των συναλλαγών των ισχυρών και των μεγάλων και όλων εκείνων που δεν έχουν μάθει ή δεν θέλουν να αγαπούν αληθινά με την Αγάπη αυτή που μας δίδει ο Νεογέννητος Χριστός μας.

Τόσο πολύ άλλωστε αγάπησε ο Θεός τον άνθρωπο ώστε προσέφερε τον Υιό του τον Μονογενή ώστε κάθε ένας που θέλει την σωτηρία και την αθανασία να την βρίσκει με αλήθεια στο πρόσωπο του νεογέννητου βρέφους του Λυτρωτού Χριστού των ψυχών και των σωμάτων (Ιωαν. 3,16)

Είθε το φως της Γεννήσεως του Ιησού Χριστού να γίνει αιτία ώστε να φωτιστούν οι καρδιές όλων μας και να επικρατήσει η ειρήνη και το θέλημα του Χριστού μας όχι στα λόγια αλλά στον τρόπο της ζωής των ανθρώπων.

Με την Αγάπην του τεχθέντος Χριστού μας
ο Μητροπολίτης
† Πολυανής, Κιλκισίου & Αγίου Αθανασίου Εμμανουήλ

Ο νους να μην περισπάται από την προσευχή:

Αγιορειτικο κομποσχοινι βοηθημα προσευχης

Σχετικά άρθρα με «Κιλκισίου Εμμανουήλ: Ο Χριστός μας έγινε Άνθρωπος…»:

Νανούρισμα της Παναγίας – Αφιέρωμα (ΒΙΝΤΕΟ)
Τα Χριστούγεννα έρχονται…
Προσευχή για τα Χριστούγεννα
Μη διώχνεις τη δοκιμασία του Θεού
Αληθινά Χριστούγεννα – Ο Χριστός γεννάται στις καρδιές μας

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσθέστε Σχόλιο