Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Κυριακή των Βαΐων στο Παρίσι

Κυριακή των Βαΐων στο Παρίσι

Κυριακή των Βαΐων στο Παρίσι

Κυριακή των Βαΐων στο Παρίσι

Την Κυριακή των Βαΐων, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Πατριαρχικός Επίτροπος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρηγίου κ.Ειρηναίος. Μαζί του συλλειτούργησε ο Αιδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεβύτερος π.Παναγιώτης Ξενιτέλλης. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην σημασία της Εορτής και ευχήθηκε για την Μεγάλη Εβδομάδα που εβρίσκεται μπροστά μας.

Ο Θεοφιλέστατος μεταξύ των άλλων ανέφερε στο κήρυγμά του:

Την Κυριακή των Βαΐων η Εκκλησία μας αναπαριστά, με το ευαγγελικό ανάγνωσμα, την μεγαλοπρεπή είσοδο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα. Καθισμένος επί πώλου όνου δέχθηκε την ενθουσιαστική υποδοχή και την αποθέωση του όχλου. Ήταν μια σκηνή που έκανε φανερό το μεσσιανικό του μεγαλείο: « ὡσαννὰ τῷ υἱῷ Δαυῒδ·» Ο Θεός χάρισε στον Υιό Του την αποθεωτική αυτή υποδοχή σαν αμοιβή και ενίσχυση για την μεγάλη θυσία πρός την οποία ώδευε, μια πρόγευση της λαμπράς δόξας που τον περίμενε μετά την ολοκλήρωση της θυσίας Του.

O Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ.Μάξιμος αφού προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στην ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης χοροστάτησε εκ του παραθρονίου στην Ακολουθία του Νυμφίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό. Στο τέλος της Ακολουθίας ο Θεοφιλέστατως ομίλισε σχετικώς.

Μοναδικές Πασχαλινές Λαμπάδες και κεριά Αγίου Όρους από αγνό μελισσοκέρι:

Βρειτε τα εδω

Σχετικά άρθρα με «Κυριακή των Βαΐων στο Παρίσι»:

Κυριακή Βαΐων εσπέρας στη Μητρόπολη Άρτης
Κυριακή των Βαΐων στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως
195η Επέτειος της Εξόδου της Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων
Η Κυριακή των Βαΐων στο Σύδνεϋ

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο