Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Λαμπρά πανηγύρισε η Ιερά Μονή Φιλοσόφου Γορτυνίας

Λαμπρά πανηγύρισε η Ιερά Μονή Φιλοσόφου Γορτυνίας

Λαμπρά πανηγύρισε η Ιερά Μονή Φιλοσόφου Γορτυνίας

Λαμπρά πανηγύρισε η Ιερά Μονή Φιλοσόφου Γορτυνίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι λατρευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Παναγίας Φιλοσόφου Γορτυνίας. Στον Εσπερινό προσήλθε πλήθος χριστιανών, όπου στην αρχή αφού υποδέχθηκαν και προσκύνησαν στην συνέχεια τμήμα του Τιμίου Ξύλου και άλλα λείψανα αγίων, τα οποία κόμισε ο γέροντας Δανιήλ από την Μονή Παναγίας Βαλτεσινιώτισσας, μετείχαν στην εσπερινή ακολουθία. Η παρουσία του πρωτοπρεσβυτέρου π. Χρίστου Κυριακοπούλου ήταν σημαντική, αφού με την υπέροχη φωνή του απέδωσε κατανυκτικά τους ύμνους και τα τροπάρια.

Ανήμερα της εορτής, προέστη του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος κ. Ιερεμίας, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο λόγο. Το εγκύκλιο κήρυγμά του που αφορούσε στους πυρόπληκτους αδελφούς μας διάβασε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φιλοσόφου π. Ιάκωβος Κανάκης.

Μετά την Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος διάβασε την ρασοευχή στον δόκιμο μοναχό Δημήτριο και του έδωσε το όνομα Ραφαήλ, ενώ χειροθέτησε αναγνώστη της Μητροπόλεως τον ευλαβέστατο νέο Κωνσταντίνο Δούρο.

Με το μετάλλιο του αγίου Γρηγορίου του Ε΄ τίμησε τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιο Χρήστου, ο οποίος μίλησε εύστοχα και επιστημονικά για την προσφορά της μονής Φιλοσόφου στην επανάσταση του 1821, όπως επίσης και τον χορηγό-δωρητή της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Μονής αξιότιμο κ. Παναγιώτη Βαλασόπουλο.

Σημαντική ήταν η μέρα για την μονή, αφού τελέστηκαν τα εγκαίνια της νέας Βιβλιοθήκης, την οποία μπορούν να επισκέπτονται ερευνητές, επιστήμονες, φοιτητές, αλλά και όλοι οι χριστιανοί που το επιθυμούν.

Το εσπέρας ανήμερα της εορτής έγινε οδοιπορικό στην Παλαιά Μονή Φιλοσόφου, όπου κλήρος και λαός έψαλαν τα εγκώμια προς την Παναγία.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Λαμπρά πανηγύρισε η Ιερά Μονή Φιλοσόφου Γορτυνίας»:

Η Εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στον τόπο που ξέσπασε η πυρκαγιά της Βορείου Ευβοίας
Τι να μας φανερώσει ο Άγιος Φανούριος;
Γιατί φτιάχνουμε Φανουρόπιτα στην μνήμη του Αγίου Φανουρίου
Εορτή Αγίου Φανουρίου του Μεγαλομάρτυρα
Νέος Αρχιερατικώς Προϊστάμενος Σταυροδρομίου ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών

Ακολουθήστε μας:
youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο