Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Λαμπρή η Πανήγυρις Αγίου Βησσαρίωνος Πολιούχου Τρικάλων

Λαμπρή η Πανήγυρις Αγίου Βησσαρίωνος Πολιούχου Τρικάλων

Λαμπρή η Πανήγυρις Αγίου Βησσαρίωνος Πολιούχου Τρικάλων

Λαμπρή η Πανήγυρις Αγίου Βησσαρίωνος Πολιούχου Τρικάλων

Τελέστηκε με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα μέσα στην αναστάσιμη χαρά η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός Ημών Βησσαρίωνος Αρχιεπισκόπου Λαρίσης του Θαυματουργού, Πολιούχου και προστάτου της πόλεως των Τρικάλων και της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης.

Το πρωί της 14ης Μαΐου 2023 στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων τελέσθηκε πανηγυρικό αρχιερατικό συλλείτουργο με προεξάρχοντα το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος και συνιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού, ενώ έψαλλε ο χορός των Πατέρων της Ιεράς Μονής Δουσίκου.

Στον πανηγυρικό της ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων αναφέρθηκε στη σημερινή εορτή του Πολιούχου Αγίου Βησσαρίωνος εκθειάζοντας λαμπρά σημεία του βίου του. Ευχήθηκε δε ο Πολιούχος των Τρικάλων, άγιος Βησσαρίων να είναι βοηθός και αρωγός στην ζωή και το έργο όλων των ευλαβών χριστιανών και πρόξενος όλων των πνευματικών αγαθών σε όλους τους ανθρώπους.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη Τρίκκης κ. Χρυσόστομος στην σύντομη προσλαλιά του ευχαρίστησε οφειλετικώς τους Αγίους Αρχιερείς που ήρθαν και λάμπρυναν την Πανήγυρη αυτή της Ιεράς Μητροπόλεως με την παρουσία τους.

Περισσότερο όμως ευχαρίστησε το χριστεπώνυμο πλήθος του Θεού, τους ευλαβείς προσκυνητές που ήρθαν από παντού για να προσκυνήσουν να λάβουν την ευλογία από την Χαριτόβρυτο Κάρα του Πολιούχου Αγίου Βησσαρίωνος και την Τιμία Κάρα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού.

Τελειώνοντας απηύθυνε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Προϊστάμενο του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Θανάσουλα για την άρτια οργάνωση της πανηγύρεως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε από τους Αγίου Αρχιερείς η Επίσημη Δοξολογία για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Λαμπρή η Πανήγυρις Αγίου Βησσαρίωνος Πολιούχου Τρικάλων»:

Χειροτονία Διακόνου στην Εκκλησιαστική σχολή Λαμίας
Ολοκληρώθηκε το προσκύνημα του Μητροπολίτου Πατρών στους Αγίους Τόπους
17 Μαΐου: Άγιος Αθανάσιος ο Νέος, ο Θαυματουργός επίσκοπος Χριστιανουπόλεως

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο