Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη στηρίζει το έργο αγάπης της Μητροπόλεως Φθιώτιδος

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη στηρίζει το έργο αγάπης της Μητροπόλεως Φθιώτιδος

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη στηρίζει το έργο αγάπης της Μητροπόλεως Φθιώτιδος

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη στηρίζει το έργο αγάπης της Μητροπόλεως Φθιώτιδος

Άπορες οικογένειες που τελούν υπό την φροντίδα και προστασία της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας θα στηρίξουν με δέματα αγάπης το φετινό Πάσχα το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ- Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο».

Μετά από απόφαση της Προέδρου της Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες –Σαλαμίνα 2020» κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη όλα τα κονδύλια του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» που είχαν προϋπολογιστεί για τους εορτασμούς του Επετειακού Έτους θα διατεθούν για τη στήριξη των συνανθρώπων μας που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία του κορωνοιόυ. Μάλιστα, στρατηγική απόφαση του Ιδρύματος με τα κονδύλια αυτά ήταν να στηριχθούν ευάλωτες ομάδες πληθυσμών στις περιοχές της Σαλαμίνας και των Θερμοπυλών.

Για τον λόγο αυτό η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ανταποκρινόμενη στην παράκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών προχώρησε σε μια αποστολή αγάπης και ελπίδας μέσα στις Άγιες Ημέρες του Πάσχα.

Άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες σε όλο το μήκος της εδαφικής έκτασης της τεράστιας Μητροπόλεως Φθιώτιδος, η οποία καλύπτει σχεδόν πέντε χιλάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, θα λάβουν και αυτές τις ημέρες, εν μέσω κορωνοϊού, το δέμα της αγάπης με τρόφιμα και είδη άμεσης ανάγκης.

Το καραβάνι της αγάπης έφτασε στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, την Τρίτη 14 Απριλίου 2020, το οποίο και παρέλαβε με ευγνωμοσύνη ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών.

Μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη θα έχουν προωθηθεί τα δέματα σε 24 διαφορετικά σημεία του Νομού Φθιώτιδος με προσωπική φροντίδα του ίδιου του κ. Συμεών και των συνεργατών του από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο και τα Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία της Μητροπόλεως. Οι καταγεγραμμένες άπορες οικογένειες, οι πτωχότεροι των πτωχών, με συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, θα έχουν την δυνατότητα να περάσουν τις γιορτινές μέρες του Πάσχα με το δώρο της αγάπης που θα φτάσει στο σπιτικό τους.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, μόλις παρέλαβε τα δέματα, επικοινώνησε μέσω skype με την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη και της εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και τις ευχαριστίες τόσο του ιδίου όσο και της τοπικής Εκκλησίας.

Ακολουθεί ο διάλογος:

-Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Άνοιξε η καρδιά μου σήμερα Σεβασμιώτατε στη μοναξιά που ζούμε τώρα. Η αγιοσύνη σας με έκανε να αισθανθώ πραγματικά πολύ ωραία αυτή τη στιγμή που σας βλέπω.

-Σεβασμιώτατος κ. Συμεών: Κυρία Μαριάννα πριν από ο,τιδήποτε άλλο θέλω να σας προσφέρω ένα τριαντάφυλλο. Έστω και εκ του μακρόθεν, έστω και διαδικτυακά, το οποίο φανερώνει την ευωδία της καρδιάς σας και των συναισθημάτων σας και της καλοσύνης σας και της αληθινής ομορφιάς, η οποία βρίσκεται στην αγάπη.

-Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Σας ευχαριστώ πραγματικά με συγκινείτε πάρα πολύ, αυτή η χειρονομία σας έχει αγγίξει την καρδιά μου. Είναι μία Μεγάλη Εβδομάδα τελείως διαφορετική από τις άλλες, αλλά το ίδιο σημαντική για την ψυχή μας Σεβασμιώτατε, για την πνευματικότητα μας, για την αλληλεγγύη που μας συνδέει με τους συνανθρώπους μας.

Οι μέρες που ζούμε είναι πολύ δύσκολες και η χώρα μας δοκιμάζεται με αυτό τον δύσκολο τρόπο. Όσοι πλήττονται περισσότερο από αυτή την πανδημία είναι ευαίσθητοι, ηλικιωμένοι. Είναι τόσο δύσκολο να προσεγγίσουμε όλους αυτούς. Γι αυτό σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για αυτή την πρωτοβουλία που μας δίνετε μέσα από οδούς αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και πραγματικά για το μεγάλο ανθρωπιστικό έργο που επιτελείτε. Η βοήθειά μας είναι ελάχιστη μπροστά στο σπουδαίο έργο που κάνετε και θα είμαστε στο πλευρό σας σε ό, τι και να χρειαστείτε. Με ταπεινότητα πραγματικά συμβάλλουμε στο Θεάρεστο έργο σας, το οποίο απλώνει τις φωτεινές αχτίδες του σε όλη τη Φθιώτιδα. Και πραγματικά στις Θερμοπύλες, που ήταν άλλα τα όνειρά μας, να τιμήσουμε τους προγόνους μας με αυτό το επετειακό έτος, αλλά θα γίνει και αυτό, προέχει πάνω απ’ όλα ο ανθρωπισμός, πως θα βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, πως θα αποδείξουμε στους προγόνους μας ότι είμαστε αντάξιοι με ηρωισμό, με αυταπάρνηση και αλληλεγγύη. Θα πράξουμε αυτό για τους συνανθρώπους μας και μετά θα ακολουθήσουν και οι επετειακές εκδηλώσεις με σεμνότητα και τιμή που τους αξίζει.

-Σεβασμιώτατος κ. Συμεών: Αγαπημένη μου κ. Μαριάννα, νομίζω ότι εσείς προσωπικά και η Ελπίδα την οποία και ιδιαίτερα αγαπώ και ξέρετε ότι έχουμε συνεργαστεί πολλά χρόνια, τούτη την ώρα υψώνετε Θερμοπύλες αγάπης, Θερμοπύλες αλληλεγγύης, Θερμοπύλες καλοσύνης, Θερμοπύλες προσφοράς. Αυτό το καραβάνι της αγάπης που ξεκίνησε από την Αθήνα από σας και έρχεται εδώ στη Φθιώτιδα, που έφτασε σήμερα, θα φτάσει σε φτωχές οικογένειες σε όλο το νομό μας, σε όλη τη Μητρόπολη μας, η οποία είναι πολύ μεγάλη. Από το Μαρτίνο μέχρι το Νέο Μοναστήρι και στους 7 Δήμους της περιοχής μας και σε οικογένειες αδελφών μας που δοκιμάζονται διπλά, και από την δυσκολία την οικονομική και από την πανδημία του κορωνοϊού.

Θα δώσετε πολλή χαρά, πολλή αγάπη και κυρίως θα τους στείλουμε ένα μήνυμα μαζί, ότι η αγκαλιά της Εκκλησίας και η αγκαλιά της Ελπίδας τους έχει σφιχτά μέσα και μπορούν να αισθάνονται ασφάλεια, θαλπωρή και ότι κάποιος τους νοιάζεται και κάποιος τους σκέφτεται. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και εκ μέρους των συνεργατών μου και πραγματικά σας θέλουμε κοντά μας, διότι αυτό δεν εξυπηρετεί μόνο μία υλική ανάγκη, αλλά εξυπηρετεί κυρίως μία καρδιακή ανάγκη. Είναι ωραίο να αισθάνεσαι ότι έχεις κοντά σου κάποιον που σε αγαπάει και σε νοιάζεται. Και για αυτό σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και θέλω να ευχηθώ και σε σας Καλή Ανάσταση, σε όλους τους συνεργάτες σας στο σύλλογο Ελπίδα, στο Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, στο Ίδρυμα των Θερμοπυλών, στην κοσμητεία των Θερμοπυλών σε ότι εσείς δίνετε τον εαυτό σας, θέλω να ευχηθώ κάθε ευλογία από το Θεό και κάθε δύναμη και στη μεγάλη σας καρδιά θέλω να ευχηθώ να έχουμε πάντοτε μία όμορφη θέση.

-Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Τα λόγια σας Σεβασμιώτατε άγγιξαν την καρδιά μου. Πραγματικά κάνατε Θεάρεστο έργο, το έχετε αποδείξει τόσες φορές και μας οδηγείτε και μας να συμβάλλουμε όσο μπορούμε. Η λέξη Θερμοπύλες μου δίνει δύναμη διότι ποια είναι η έννοια των Θερμοπυλών, το είπαμε και πριν. Ας ενώσουμε λοιπόν τις δυνάμεις μας. Εγώ θα είμαι πάντα κοντά σας, όχι μόνο αυτή τη φορά, για πάντα θα είμαι δίπλα σας και θέλω να μας κρατήσετε και μέσα στις προσευχές σας, όχι εμένα προσωπικά αλλά τα παιδιά που είναι τόσο ευάλωτα και συγκινήθηκα πάρα πολύ σήμερα που μπόρεσα και μίλησα μαζί τους. Δεν ήξερα πώς να βρω μία δικαιολογία να τους πω γιατί δεν είμαι εκεί και έψαχνα να βρω λόγια, αλλά πιστεύω ότι έχουν φύλακες αγγέλους τους νοσηλευτές μας, τους ευχαρίστησα ξεχωριστά όλους, ακόμα και τις γυναίκες που περιποιούνται τα παιδιά στις εντατικές, μου δόθηκε η ευκαιρία έμμεσα βέβαια και τον καθένα ξεχωριστά να τον ευχαριστήσω. Μακάρι να ήμουνα και εκεί.

Πόσο ανάγκη έχουν τα παιδιά μας να τους σφίξω το χέρι και να τα αγκαλιάσω. Έχουμε 178 νοσηλευτές που θυσιάζονται πραγματικά για να είναι τα παιδιά σε καλή υγεία, διότι όπως ξέρετε, Σεβασμιώτατε, αυτά τα παιδιά είναι οι ευπαθείς ομάδες και εγώ δεν κοιμάμαι κάθε βράδυ, διότι σκέπτομαι πώς θα ξυπνήσω το πρωί να πάρω ένα τηλέφωνο για να μάθω ότι είναι όλα καλά. Κρατήστε μας τις προσευχές σας.+

Η Παναγία να αγκαλιάζει τα παιδιά μας με τις φτερούγες της, να γίνουν καλά και να τα προστατεύσει από αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας αυτή τη στιγμή.

-Σεβασμιώτατος κ. Συμεών: Εγώ θα σας προτείνω και μία άλλη συνεργασία τώρα, γιατί μου δίνετε μία έμπνευση. Να μου δώσετε την άδεια να ζητήσω από τον κ. Παπασάββα, τον Διοικητή του Νοσοκομείου, να μου δώσει τα βαπτιστικά ονόματα όλων των εργαζομένων και όλων των παιδιών, για να τα μνημονεύουμε στις προσευχές μας.

-Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, πραγματικά θα τους δώσει μεγάλη περηφάνεια και χαρά να σκεφτούν ότι εμείς σκεφτήκαμε για το έργο τους που κάνουν Σεβασμιώτατε. Κάνετε μεγάλο έργο και πραγματικά να σας δίνει δύναμη ο Θεός και να σας προστατεύει, γιατί σας ξέρω από πολλά χρόνια και παρακολουθώ την πορεία σας.

Εύχομαι πραγματικά να είστε πάντα καλά και να κάνετε πάντα αυτό το Θεάρεστο έργο για τους συνανθρώπους μας. Και πραγματικά να είστε ο φύλακας-άγγελος με την πραγματική έννοια, όπως πραγματικά είστε, για όλη τη χώρα μας και να μας δίνετε έμπνευση, δύναμη και αγάπη για να συνεχίζουμε και εμείς στα δικά σας βήματα αυτό το σπουδαίο έργο που επιτελείται αυτή τη στιγμή.

– Σεβασμιώτατος κ. Συμεών: Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας!

-Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Ελπίζω να σας δούμε σύντομα, ελπίζω να ξανασφίξουμε τα χέρια με αγάπη και να προχωρήσουμε στο έργο. Έστω και με αυτό τον τρόπο να ξέρετε ο,τιδήποτε άλλο με χρειαστείτε και τώρα και στο μέλλον, όσο κρατήσει αυτή η κατάσταση δεν θα σταματήσω να είμαι δίπλα σας.

Να έχουμε μία ευλογημένη Ανάσταση Και να μας προστατεύσει ο Θεός από αυτό που μας έχει βρει.

– Σεβασμιώτατος κ. Συμεών: Καλή Ανάσταση!

Ο Σεβασμιώτατος μόλις έφθασε το φορτηγό της αλυσίδας των Souper Markets ΓΑΛΑΞΙΑΣ με τα τρόφιμα, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση στα ΜΜΕ:

«Μόλις έφτασε το φορτηγό της αλυσίδας των Σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας», το οποίο μας το στέλνει η αγάπη του Συλλόγου Φίλων παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» και του Ιδρύματος Μαριάννα Βαρδινογιάννη, δηλαδή η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας, στην παράκληση μας, να μπορέσουμε και φέτος να προσφέρουμε ένα δέμα αγάπης σε όλους τους εμπερίστατους πτωχούς αδελφούς μας, οι οποίοι ωφελούνται από τις υπηρεσίες του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Μητροπόλεως μας και των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων.

Ξέρουμε, ότι η φετινή χρονιά έχει μία ιδιαιτερότητα. Είναι κλειστές οι Εκκλησίες, είναι κλειστά τα Πνευματικά Κέντρα των Ναών μας και οι εθελοντές και οι εθελόντριες του έργου της αγάπης εφαρμόζουν το ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. Οπότε έπρεπε να βρεθεί κάποιος τρόπος, να ετοιμαστούν δέματα και να αναπαυθούν όλοι οι αδελφοί που έχουν ανάγκη.

Έτσι απευθύνθηκα στην κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία ανταποκρίθηκε στο αίτημά μου και μαζί με τους συνεργάτες μου, τον π. Παναγιώτη και όλους τους πατέρες που είναι υπεύθυνοι στο Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία θα ετοιμάσουμε αυτά τα δέματα, για να φτάσουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Νομού μας. Από το Μαρτίνο μέχρι το Νέο Μοναστήρι σε διάφορα σημεία, σε 24 σημεία συγκεκριμένα. 7 μέσα στην πόλη και στα προάστια και άλλα 17 σε άλλα σημεία, ώστε το φετινό Πάσχα να το γιορτάσουμε όλοι στο σπίτι, αλλά έχοντας και τα αναγκαία για να περάσουμε το Πάσχα».

Μοναδικές Πασχαλινές Λαμπάδες και κεριά Αγίου Όρους:

Αγιορειτικες Πασχαλινες Λαμπαδες εδω

Σχετικά άρθρα με «Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη στηρίζει το έργο αγάπης της Μητροπόλεως Φθιώτιδος»:

Το Τροπάριο της Κασσιανής στο Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ναυπλίου (ΦΩΤΟ)
Μεγάλη Τετάρτη
Live τώρα: Το Τροπάριο της Κασσιανής από τη Μονή Παναγίας Δοβρά
Γέροντας Ευθύμιος Αγίου Όρους: Ουδέποτε προφήτευσα την λήξη της απειλής του ιού

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο