Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Μελιτηνής Μάξιμος: Το Άγιο Πνεύμα είναι ο οδηγός της Εκκλησίας

Μελιτηνής Μάξιμος: Το Άγιο Πνεύμα είναι ο οδηγός της Εκκλησίας

Μελιτηνής Μάξιμος: Το Άγιο Πνεύμα είναι ο οδηγός της Εκκλησίας

Μελιτηνής Μάξιμος: Το Άγιο Πνεύμα είναι ο οδηγός της Εκκλησίας

Στη Μασσαλία ταξίδεψε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος όπου προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και του Εσπερινού της Πεντηκοστής στον Ι. Ναό Αγίου Ειρηναίου Επισκόπου Λουγδούνου, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιμανδρίτου Δημητρίου Πλουμή και του Διακόνου Christophe Monzellas.

Η ενορία λειτούργησε πρώτη φορά μετά τον εγκλεισμό για την πανδημία Covid-19. Οι πιστοί ενθουσιασμένοι προσήλθαν κρατώντας τις αποστάσεις που προβλέπονται από τον νόμο και τηρώντας όλους τους κανονισμούς που ορίσθηκαν από την Κυβέρνηση της Γαλλίας.

Ο Επίσκοπος Μελιτηνής στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην αγιαστική δύναμη του Παναγίου Πνεύματος, λέγοντας μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά ” το Άγιο Πνεύμα είναι που ενεργεί όλα τα Μυστήρια της Εκκλησίας και αποτελεί κριτήριο αληθείας και γνησιότητας. Δημιουργεί, μεταμορφώνει και αγιάζει την Εκκλησία. Το Άγιο Πνεύμα είναι ο οδηγός της Εκκλησίας στο έργο της. Το Άγιο Πνεύμα είναι που συγκροτεί την Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία. Με το Μυστήριο του Χρίσματος ο νεοφώτιστος λαμβάνει τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος και καθίσταται μαθητής και απόστολος του Χριστού, δοχείο της Θείας Χάριτος. Αυτό οδήγησε τους Αποστόλους στην οικουμένη να κηρύξουν την Ανάσταση του Κυρίου, να χειροτονήσουν Επισκόπους και να ιδρύσουν τις πρώτες χριστιανικές κοινότητες. Στηρίζει τους μάρτυρες την φοβερή ώρα του μαρτυρίου, μας εμπνέει και μας ενδυναμώνει στον πνευματικό μας αγώνα, καθοδηγεί τη Σύνοδο των Επισκόπων και αποφασίζει για το μέλλον της Εκκλησίας. Μας προστατεύει από αιρέσεις και κακοδοξίες που επιχειρούν να αλλοιώσουν την πίστη μας και αποτελεί οδοδείκτη και αλάνθαστο οδηγό”.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Μελιτηνής Μάξιμος: Το Άγιο Πνεύμα είναι ο οδηγός της Εκκλησίας»:

Αγρυπνία Παναγίας Ελευθερώτριας στα Τρίκαλα
Λαρίσης Ιερώνυμος: Ο Παράκλητος να επισκιάσει τη ζωή του καθενός
Έναρξη των ΚΣΤ΄ Παυλείων στη Βέροια
Εορτή του Αγίου Πνεύματος στη Νέα Φιλαδέλφεια
Καστοριάς Σεραφείμ: Το Άγιο Πνεύμα συμμαρτυρεί, ενεργώντας μέσα στις καρδιές μας
Εορτή Αγίου Παϊσίου Παναγή Μπασιά στη Λέρο

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο