Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτή Αγίου Παϊσίου Παναγή Μπασιά στη Λέρο

Εορτή Αγίου Παϊσίου Παναγή Μπασιά στη Λέρο

Εορτή Αγίου Παϊσίου Παναγή Μπασιά στη Λέρο

Εορτή Αγίου Παϊσίου Παναγή Μπασιά στη Λέρο

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στη Λέρο η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Παϊσίου Παναγή Μπασιά, ενώ παράλληλα άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.κ. Παΐσιος.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 6 Ιουνίου 2020, το εσπέρας, στο ομώνυμο παρεκκλήσι του Οσίου Παϊσίου Παναγή Μπασιά, στην περιοχή «Γερμανός» της νήσου Λέρου, που ανήγειρε η ευσέβεια της οικογενείας Δημητρίου και Άννης Αναστασίου, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λέρου κ.κ. Παϊσίου, με την συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου π.Νικοδήμου και σύμπαντος του Ιερού Κλήρου της νήσου.

Κατά τον Εσπερινό παρέστη η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίων Αγγέλων μοναχή Παρασκευή, η μοναχή Ευλογία, ο Δήμαρχος κ. Μιχ. Κόλιας, ο πρόεδρος Ελληνισμού ΑΧΕΠΑ κ.Π.Μαραβέλιας και πλήθος ευσεβών προσκυνητών, οι όποιοι τίμησαν την εορτή του Οσίου, αλλά και τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Λέρου, ο οποίος χάριτι Θεία φέρει το όνομα του Οσίου Πατρός Παϊσίου Παναγή Μπασιά του εν Ληξουρίω Κεφαλληνίας.

Στο ψαλτήρι έψαλλαν οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες κ.κ. Αναστάσιος Χατζηλάρης, Ευάγγελος Χατζηλάρης, Χαράλαμπος Γιαμαίος, Ισίδωρος Λιβανός, Γεώργιος Γουρλάς.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Λέρου αναφερθής στον βίο και το έργο του Αγίου, εξαίροντας το πλούσιο πνευματικό και κοινωνικό έργο του Οσίου και ευχαρίστησε όλο το εκκλησίασμα για την τιμή να παρίστανται στα ονομαστήριά του, ενώ εκ μέρους του Ιερού Κλήρου ο αρχιμ. Γεδεών απηύθυνε εόρτιες ευχές στον ποιμενάρχη.

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον Ιερό Κλήρο, τον Δήμαρχο, τους Ιεροψάλτες, το εκκλησίασμα, αλλά και τους κτήτορες του Ιερού Ναϋδρίου, αφιερωμένου στον Άγιο Παΐσιο Παναγή Μπασιά, που του ευχήθηκαν «έτη πολλά, υγιεινά και πανευφρόσυνα».

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Μητροπολίτης μοίρασε άρτο και διάφορα γλυκίσματα και εδέχθη τις ευχές όλου του εκκλησιάσματος.

Επιμέλεια-Φωτογραφίες-βίντεο: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εορτή Αγίου Παϊσίου Παναγή Μπασιά στη Λέρο»:

Η εορτή της Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια Ναυπλίου
Εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Ιεράπετρα
Η Εορτή της Πεντηκοστής στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως
Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: Ο Θεός θέλει είναι να είμαστε αντάξιοι της κληρονομιάς που μας έδωσε

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις