Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Διαφορα » Μην φοβάσαι ν’ αποτύχεις επιτυγχάνοντας…

Μην φοβάσαι ν’ αποτύχεις επιτυγχάνοντας…

Η σωτηρία της ψυχής του μοναχού πνευματική επιτυχία

Πνευματική επιτυχία χωρίς φόβο κοσμικής αποτυχίας…

Πέτυχε την κοσμική αποτυχία με την πνευματική επιτυχία χωρίς φόβο…

Είναι αλήθεια αγαπητοί αδελφοί εν Χριστώ ότι στην εποχή μας τα λογικά είναι παράλογα και το αντίθετο.

Είναι σημεία των καιρών όπως υποστηρίζουν αρκετοί ή απλά μια μεταβατική κρίση «ελευθερίας» – ασυδοσίας του σύγχρονου ανθρώπου;

Όπως και να το μεταφράζει ο καθένας μέσα από τα δικά του κοσμικά φίλτρα η αλήθεια είναι πως η καινούργια κανονικότητα που σιγά σιγά επιβάλλεται μέσω του δίαυλου της «ελευθερίας» απλά είναι ακανόνιστη!

Οι αξίες του «σύγχρονου» ανθρώπου είναι ποσοτικές και όχι ποιοτικές. Δεν μιλάμε για ποιότητα ζωής αλλά για ποσότητα χωρίς όμως να ξέρουμε την σωστή για την επίτευξη του στόχου.

Επειδή λοιπόν εκεί έξω η πειθώ γίνεται για την ποσότητα και όλα μετριούνται με βάση αυτή τότε ας μάθουμε και ποια ποσότητα είναι αυτή που θα μας επιφέρει την χαρά, την ηρεμία, την γαλήνη και την κοσμική επιτυχία χωρίς ημερομηνία λήξης!

Ας μην γεμίζουμε την ζωή μας με ποσότητα και το άγχος επίτευξής της από την στιγμή που απλά δεν υπάρχει!

Ο σημερινός άνθρωπος θέλει συνέχεια να καταναλώνει στον υπερθετικό βαθμό γιατί ίσως να έχει «εκπαιδευτεί» έτσι. Η «εκπαίδευση» αυτή δεν έγινε από την μια στιγμή στην άλλη…

Ακούμε πολλούς ανθρώπους να λένε την φράση: «Με τον σταυρό στο χέρι δεν πας μπροστά».

Η ερώτηση που θα πρέπει να κάνουμε στον εαυτό μας αγαπητοί μου αδελφοί εν Χριστώ είναι ποια πορεία θέλουμε ν’ ακολουθήσουμε.

Όπως όταν θέλουμε να επισκεφτούμε ένα μέρος φροντίζουμε να μάθουμε σχετικά ποιόν δρόμο θα πορευθούμε, τι θα χρειαστούμε για το ταξίδι, πόσα και τι θα πάρουμε μαζί μας έτσι θα πρέπει να δούμε και να μπούμε στην διαδικασία να γνωρίσουμε τον δρόμο της κοσμικής μας ζωής!

Το θέμα είναι που θέλουμε να πάμε!

Διότι αγαπητοί μου αδελφοί μπορεί με τον σταυρό στο χέρι να μην πας μπροστά ΑΛΛΑ πας ψηλά!

Ας προσευχηθούμε στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό να φωτίζει τα βήματά μας ώστε να μας δείξει τον πραγματικό δρόμο της απόλαυσης, της ηρεμίας, της γαλήνης.

Αν μιλάμε για «ελευθερία» στην σύγχρονη εποχή ας την ξεκινήσουμε πρώτα από τον ίδιο μας τον εαυτό. Ας απαγκιστρωθούμε από τα βαρίδια της ποσοτικής «επιτυχίας» που κάποιοι θέτουν ως στάνταρ!

Ας σκεφτούμε λίγο καλύτερα και ας προσπαθήσουμε να δούμε αν εμείς επιλέξαμε πραγματικά την ποσοτική «ελευθερία» ή απλά ακολουθούμε την κανονικότητα που μας επιβάλλεται μέσα από την «ελευθερία» της ασυδοσίας…

Λ.Α.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!   

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις