Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Μητρόπολη Φλωρίνης για την εκλογή του Επισκόπου Αργυρουπόλεως

Η Μητρόπολη Φλωρίνης για την εκλογή του Επισκόπου Αργυρουπόλεως

Η Μητρόπολη Φλωρίνης για την εκλογή του Επισκόπου Αργυρουπόλεως

Η Μητρόπολη Φλωρίνης για την εκλογή του Επισκόπου Αργυρουπόλεως

Η Ιερά Μητρόπολις Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας αναγγέλλει με αναστάσιμη χαρά και πανηγυρίζει την, από την Ιερά Σύνοδο του σεπτού Οικουμενικού Πατριαρχείου, εκλογή του, εν αποσπάσει στη Γερμανία, κληρικού της, Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου, Αμβροσίου Γ. Κουτσουρίδη.

Ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος επίσκοπος Αργυρουπόλεως κ. Αμβρόσιος, κατάγεται από τα Βαλτόνερα, του Δήμου Αμυνταίου. Γεννήθηκε στη Φλώρινα, το 1968. Γονείς του είναι ο μακαριστός Γεώργιος Κουτσουρίδης και η εκ Κολχικής Φλωρίνης καταγομένη, ευλαβεστάτη Ευθυμία, το γένος Γεωργίου Σαχινίδου.

Εκάρη μοναχός και χειροτονήθηκε διάκονος το 1991 και πρεσβύτερος το 1996, υπό του μακαριστού πατρός και Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Φλωρίνης κυρού Αυγουστίνου.

Τοποθετήθηκε ως διάκονος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Φλωρίνης και ως Πρεσβύτερος στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, πόλεως Φλωρίνης, τυγχάνει δε αδελφός της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλαδορράχης Φλωρίνης.

Διηκόνησε, επίσης, στο ιδιαίτερο Γραφείο του μακαριστού Μητροπολίτου Αυγουστίνου, ως υπεύθυνος της προσωπικής αλληλογραφίας του, με απαράμιλλο ζήλο και υπευθυνότητα.

Το έτος 1997, απεσπάσθη με έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας, όπου ευδοκίμως συνεχίζει να διακονεί την Ορθόδοξο Εκκλησία και τον εν Γερμανία απόδημο Ελληνισμό.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, επί τω ακούσματι της ευφροσύνου ειδήσεως, ανέπεμψε δοξολογία στον Τριαδικό Θεό και εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς την Α.Θ.Π. τον σεπτό Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και την περί Αυτόν Ιερά Σύνοδο, για την πρόκριση και εκλογή εις επίσκοπον ακόμη ενός αξίου τέκνου της Φλωριναίας γης, ως και προς τον, προτείναντα τον Θεοφιλέστατο, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο.

Στον δε πολυαγαπητό αδελφό, Θεοφιλέστατο εψηφισμένο επίσκοπο Άγιο Αργυρουπόλεως κ. Αμβρόσιο, εκ βάθους καρδίας εύχεται, να έχει αρχιερωσύνη, άλυπο, ασκάνδαλο, απάνεμο, πλήρη Πνεύματος Αγίου και Χάριτος.

Φωτογραφία: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Μητρόπολη Φλωρίνης για την εκλογή του Επισκόπου Αργυρουπόλεως»:

Λαμπρά πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Άνδρου
Εορτή Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης των Ισαποστόλων
Εορτή Αγίου Εθνοϊερομάρτυρα Μελχισεδέκ Επισκόπου Κισάμου και Σελίνου
Αγρυπνία στον Πανάγιο Τάφο για τη Γενοκτονία των Ποντίων
Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για την 80η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο