Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Μοναχική Κουρά στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Αλμωπίας

Μοναχική Κουρά στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Αλμωπίας

Μοναχική Κουρά στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Αλμωπίας

Μοναχική Κουρά στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Αλμωπίας

Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου το απόγευμα κατά την διάρκεια του Εσπερινού (5.00 μ.μ.) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε στο καθολικό της Ιεράς Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ Αλμωπίας την μοναχική κουρά του κ. Τρύφωνος Τζάτση από την Αριδαία, ο οποίος έλαβε το μοναχικό όνομα Μιχαήλ.

Κατά την προσφώνησή του προς τον υποψήφιο μοναχό, προ της ακολουθίας της ρασοφορίας (ρασοευχής), ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι σύμφωνα με τον λόγο του Κυρίου, για να βρεις την ψυχή σου πρέπει να την χάσεις. Αυτό σημαίνει· ό,τι πάθη και ελαττώματα έχεις, που τα θεωρείς ότι είναι η ζωή σου, πρέπει να τα αποβάλεις και να πάρεις την χάρη του Θεού αγωνιζόμενος μέσα στο μοναστήρι με την προσευχή, την υποταγή, την ταπείνωση να γίνεις καινούριος άνθρωπος. Οι ύμνοι που ψάλλονται στην ακολουθία της κουράς δείχνουν ότι η μοναχική ζωή είναι μία νέα γέννησις. Και κατέληξε: «Σου εύχομαι να καθαριστείς πνευματικά, να βρεις τον προορισμό σου -ο προορισμός του μοναχού είναι να φθάσει στην θεώση- και να αναπαύσεις του πατέρες που είναι εδώ στο Μοναστήρι. Έχεις έναν πολύ καλό πνευματικό, τον πατέρα Επιφάνιο, πάρα πολύ καλό πνευματικό. Να τον συμβουλεύεσαι, να τον ρωτάς, να του κάνεις υπακοή απόλυτη και να τον βοηθάς, όσο μπορείς, στα καθήκοντα της Μονής μαζί με τους άλλους αδελφούς. Εύχομαι από καρδιάς, να ζήσεις και να ευαρεστήσεις Θεό και ανθρώπους… εύχομαι να σωθείς».

Παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Αρχιερατικός Επίτροπος Αριδαίας, Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης, οι Αρχιερατικοί Επίτροποι Εδέσσης και Σκύδρας, Αρχιμ. Μάξιμος Χατζής και Αντώνιος Κορέστης, ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Μεταμορφώσεως Μαρίνας, Αρχιμ. Φιλόθεος Παπαδόπουλος, η ιερά αδελφότης της Ι. Μονής Αγ. Ιλαρίωνος Αριδαίας και ο πνευματικός αυτής Αρχιμ. Παΐσιος καθώς και άλλοι κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως.

Στην ιστορική Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ, η οποία βρίσκεται στα βόρεια σύνορα της πατρίδας μας, με την προσθήκη του νέου μοναχού εγκαταβιούν πέντε μοναχοί και τρεις δόκιμοι. Καθηγούμενος είναι ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Μανταζής.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Μοναχική Κουρά στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Αλμωπίας»:

Κυριακή ΙΔ΄ Λουκά στη Μητρόπολη Άρτης
Η Εορτή της Οσίας Ξένης στην Αθήνα
24 Ιανουαρίου: Οσία Ξένη
Μάνης Χρυσόστομος: Κάθε μέρα να λέμε: «Δόξα σοι ο Θεός»

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο