Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Θεολογικος Λογος » Μόνον ένας είναι ο μοναδικός αληθινός Θεός

Μόνον ένας είναι ο μοναδικός αληθινός Θεός

Μόνον ένας είναι ο μοναδικός αληθινός Θεός

Μόνον ένας είναι ο μοναδικός αληθινός Θεός

Τι είναι ο άθεος πολιτισμός; Είναι τα έργα του ανθρώπου, η ανθρώπινη περηφάνια, η πολύχρωμη σκόνη την οποία οι άνθρωποι μαζεύουν και προσέχουν, αλλά ο αέρας του χρόνου την σκορπίζει σαν στάχτη.

Τι είναι ο πολιτισμός όταν συγκρίνεται με το Θεό; Καπνός και στάχτη, παιδικό παιχνίδι.

Τι είναι ο πολιτισμός σε σύγκριση με τον άνθρωπο; Μηδέν. Ο άνθρωπος είναι ζωντανό πλάσμα και έργο του Θεού, ενώ ο πολιτισμός είναι μηχανική δημιουργία, χωρίς ζωή, ανθρώπινο έργο.

Ο Θεός με πάρα πολύ αυστηρό τρόπο τιμώρησε τους λαούς, οι οποίοι λάτρευαν τις δικές Του δημιουργίες: Τον ήλιο, το φεγγάρι, τα αστέρια, τα ζώα, τα δέντρα, τις πέτρες.

Πώς να μην τιμωρήσει εκείνους που λατρεύουν τα ανθρώπινα έργα, που είναι ασήμαντα σε σύγκριση με τα έργα του Θεού;

Τι είναι πολιτισμός; Είναι χρωματιστό χαρτί ή πελεκημένο δέντρο, ή σμιλευμένη πέτρα, ή σωρός από πέτρες, ή ένα ποίημα ή ένα σχέδιο ρούχου, ή μία ατμομηχανή, ή μία ηλεκτρική μηχανή, ή μία μαγνητική μηχανή ή ένας δρόμος.

Αυτά είναι πολιτισμός και τίποτε άλλο. Σ’ αυτά προσκύνησαν οι Ευρωπαίοι θεωρώντας τα θεότητες με την παρακίνηση των Εβραίων.

Στο μυαλό αυτών των νέων ειδωλολατρών υπάρχει ο λογισμός πως δεν είναι τίποτε να σκοτώσει κανείς έναν άνθρωπο, είτε ένα εκατομμύριο ανθρώπους αλλά είναι κακό να σπάσει κανείς ένα άγαλμα από μάρμαρο, ένα έργο του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Στο μυαλό αυτών των νέων ειδωλολατρών θεωρείται πως δεν είναι τίποτε, αν κάποιος ξεκινήσει ένα πόλεμο, κάψει χωριά, πόλεις και με την πείνα, τη φωτιά, το σπαθί, καταστρέψει ολόκληρους λαούς.

Αν όμως κάποιος κάψει ένα πίνακα ζωγραφικής, είτε κάποιος καταστρέψει μία βιβλιοθήκη με ένα εκατομμύριο αθεϊστικά βιβλία είναι άγριος, είναι αληθινά άθεος, επειδή δεν σεβάστηκε τη μοναδική θεότητα τους, τον πολιτισμό…

Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Σχετικά άρθρα με «Μόνον ένας είναι ο μοναδικός αληθινός Θεός»:

Άγιος Παΐσιος: Όλα να μας ανεβάζουν στον Θεό
Εμφάνιση Παναγίας: Μη φοβάσαι, παιδί μου είμαι η Παναγία
Ονόματα Ιησού Χριστού και η σημασία τους
Το κακό στον κόσμο πως μπήκε;
Άγιος Παΐσιος: Όλη η βάση είναι η πνευματική ευαισθησία

Προσθέστε Σχόλιο