Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Θεολογικος Λογος » Αν θέλεις να διδάξεις την αγάπη του Θεού…

Αν θέλεις να διδάξεις την αγάπη του Θεού…

Χριστέ μου Η αγάπη μας ενώνει με τον Θεό θα πάω στην Εκκλησία Προσευχή ενδυνάμωσης και γαλήνης ψυχική ηρεμία την αγάπη του Θεού

Αποφθέγματα για την αγάπη του Θεού

Η μητέρα όλων των αγαθών και το γνώρισμα των μαθητών του Ιησού και η δύναμη που συγκρατεί όλη μας την ζωή είναι πάνω απ’ όλα η αγάπη. (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

Η αποκοπή του εαυτού μας από το σύνδεσμο με τους αδελφούς δεν είναι γνώρισμα ανθρώπου που ζει σύμφωνα με την εντολή της αγάπης. (Μέγας Βασίλειος)

Η αγάπη για τους εχθρούς δεν είναι δυνατή, παρά μόνο με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος. (Όσιος Σιλουανός ο Αθωνίτης)

Αν θέλεις να διδάξεις την αγάπη του Θεού, μη λες λόγια. Προσπάθησε να είσαι πάντοτε ευγενής και αξιαγάπητος. (Άγιος Νικόλαος Καβάσιλας)

Με τούτο γνωρίσαμε τι είναι αγάπη: ότι Εκείνος έδωσε τη ζωή του για μας. Έτσι οφείλουμε και εμείς να δίνουμε τη ζωή μας για τους αδελφούς μας. (Α´ Ἰω. γ´ 16)

Δε μπορεί ο οποιοσδήποτε να κατακτήσει την τέλεια αγάπη, παρά μόνο εκείνος που απέβαλε τον παλιό εαυτό του. (Μέγας Βασίλειος)

Ως προς τα χρήματα επαινούμε εκείνους που δεν χρωστούν τίποτε, ενώ ως προς την αγάπη μακαρίζουμε αυτούς που διαρκώς οφείλουν. (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

Δεν υπάρχει πιο ευχάριστο πράγμα για το λαό από την αγάπη αυτών που κυβερνούν, προς την ελευθερία των υπηκόων τους. (Άγιος Αμβρόσιος)

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!   

Σχετικά άρθρα:
Αποφθέγματα για την ελπίδα
Αποφθέγματα για την αγάπη
Αποφθέγματα για την ψυχή
Αποφθέγματα που «φτάνουν έως τον ουρανό»
Αποφθέγματα Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού
Αποφθέγματα για την αμαρτία

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις