Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Νεαπόλεως Βαρνάβας: Η Ανάσταση είναι το μέλλον της ιστορίας

Νεαπόλεως Βαρνάβας: Η Ανάσταση είναι το μέλλον της ιστορίας

Νεαπόλεως Βαρνάβας: Η Ανάσταση είναι το μέλλον της ιστορίας

Νεαπόλεως Βαρνάβας: Η Ανάσταση είναι το μέλλον της ιστορίας

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στους Ανθόκηπους Ευκαρπίας ιερούργησε, την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, διηγήθηκε το θαύμα στην πόλη Ναΐν: τη συνάντηση του Κυρίου με την πένθιμη πομπή, τη συνομιλία Του με την πονεμένη μητέρα, έχει χάσει το μονάκριβο παιδί της και το προέπεμπε στην τελευταία κατοικία του. Ο Κύριος απευθύνεται στη μητέρα με τούτα τα λόγια: «μη κλαίε». Στη συνέχεια, απευθύνεται στο νεκρό: «Νεανίσκε σοί λέγω εγέρθητι». Σήμερα το Ευαγγέλιο, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, αποτυπώνει δυο πορείες: στην πρώτη, που εισέρχεται στην πόλη, ηγείται ο Κύριος, Τον πλαισιώνουν οι μαθητές Του. Στη δεύτερη πορεία, που εξέρχεται της πόλης, κυριαρχεί ο θάνατος, η θλίψη, η φθορά. Στη συνάντηση αυτή αναμετριέται η ζωή με το θάνατο και νικά…. η Ζωή!

Ο Χριστός με το θαύμα βεβαιώνει την ανάστασή μας και την κατάργηση του κράτους του θανάτου. Η Ανάσταση είναι το μέλλον της ιστορίας. Τη φθορά και το θάνατο θα τα νικά πάντα η ζωή! Θα νικά πάντα ο Χριστός: «Εξήλθε νικών και ίνα νικήση». Αυτός που ακούει και πιστεύει στα λόγια του Χριστού, θα ζει παντοτινά!!».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Κιζιρίδης εκ μέρους των πατέρων της Μητροπόλεως, αλλά και του πιστού λαού, ευχήθηκε στο Σεβασμιώτατο, ο οποίος συμπληρώνει σήμερα 17 έτη από την εις Αρχιερέα εκλογή του, μακροημέρευση και ενίσχυση από το Θεό για τη συνέχιση της ευκλεούς ποιμαντικής διακονίας του.

Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Τελίδης πρόσφερε στο Σεβασμιώτατο μία δερματόδετη έκδοση της Ακολουθίας των Χαιρετισμών και το Ημερολόγιο του Ιερού Ναού, ενώ ο χορός των ιεροψαλτών έψαλε το πολυχρόνιον.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Νεαπόλεως Βαρνάβας: Η Ανάσταση είναι το μέλλον της ιστορίας»:

Η χειροτονία του Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου
Μνημόσυνο Ερμουπολιτών ευεργετών τέλεσε ο Μητροπολίτης Σύρου
Η χειροτονία του Μητροπολίτου Λαγκαδά Πλάτωνος
Άρτης Καλλίνικος: Αναφαίρετη χαρά έχει μόνο, όποιος νίκησε τον θάνατο
Εορτή Αγίων Ευλαμπίου και Ευλαμπίας των αδελφών

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο