Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Νέος Μητροπολίτης Μάνης ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου

Νέος Μητροπολίτης Μάνης ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου

Μητροπολίτης Μάνης ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Μάνης Χρυσοστόμου Γ´ Ενθρόνιση Μητροπολίτη Μάνης Χρυσοστόμου Γ´

Νέος Μητροπολίτης Μάνης ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε σήμερα Μητροπολίτη Μάνης τον αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Παπαθανασίου.

Κατά την διαδικασία της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης δι’ εκλογής. Για την κατάρτιση του τριπροσώπου επί συνόλου 81 ψηφισάντων έλαβαν:

1) Αρχιμανδρίτης κ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, ψήφους 64
2) Αρχιμανδρίτης κ. Συμεών Λαμπρινάκος, ψήφους 50
3) Αρχιμανδρίτης κ. Αλέξιος Ψωίνος, ψήφους 40

Επί της δευτέρας ψηφοφορίας και γενομένης της διαλογής των ψήφων, ανεδείχθη Μητροπολίτης Μάνης ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου με 61 ψήφους, επί συνόλου 80 ψηφισάντων, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Συμεών Λαμπρινάκος έλαβε 18 ψήφους και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Αλέξιος Ψωίνος, έλαβε 1 ψήφο. Επίσης ευρέθη 1 άκυρη ψήφος.

Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Μάνης θα χειροτονηθεί αρχιερεύς υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου το προσεχές Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών.

Βιογραφικό Σημείωμα του Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Παπαθανασίου

Ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Κ. Παπαθανασίου (κατά κόσμον Χρήστος), εγεννήθη εν Αθήναις το 1950.
 Εφοίτησεν εις την Νομικήν και εις την Θεολογικήν Σχολήν του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεξεπαιδεύθη εις τα Πανεπιστήμια των Παρισίων (Σορβόννη) και της Γενεύης.
 Τυγχάνει Διδάκτωρ του Κανονικού Δικαίου της Θεολογικής Σχολής και του Εκκλησιαστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εις τας 20-2-2000 εχειροτονήθη Διάκονος και εις τας 28-5-2000 Πρεσβύτερος υπό του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου και εχειροθετήθη Αρχιμανδρίτης.
 Υπηρέτησεν ως Ιεροκήρυξ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ειδικώτερα εις τον Καθεδρικόν Ναόν των Αθηνών επί δεκαπενταετίαν.

Υπήρξε Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’ καὶ παραλλήλως διετέλεσε ιερεύς εις τα Αρσάκεια Σχολεία (Π. Ψυχικού). Συνέγραψε βιβλία και μελέτας και έλαβε μέρος εις πλείστα συνέδρια εις την Ελλάδα και εις το εξωτερικόν.

Ευχόμαστε Άξιος ο νέος Μητροπολίτης Μάνης Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!   

Σχετικά άρθρα:
Εκδημία Πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Γιαμουρίδη
Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου σύγκληση της Ιεραρχίας
Πανήγυρις Αγίου Χαραλάμπους Συκεών Θεσσαλονίκης

Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις