Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου

Τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου

Τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου
https://appserver02.azureedge.net/imis/images/23_onomasthria_krhths_1.jpg

Τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019, μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ειρηναίου, Επισκόπου Λουγδούνου (Λυώνος) και Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο άγων τα σεπτά ονομαστήριά του Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος προέστη κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου, και έλαβαν μέρος οι Σεβ. Μητροπολίτες, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου καί Βιάννου κ. Ανδρέας, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Απαμείας κ. Παϊσιος (Βοηθός της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας), ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβ. Μητροπολίτες Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος και Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός.

Εκ μέρους των Σεβ. Αρχιερέων της Εκκλησίας Κρήτης τον εορτάζοντα Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης και Πρόεδρο της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο προσφώνησε κατάλληλα ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, ο οποίος του ευχήθηκε κατ’ άμφω υγεία και την άνωθεν ενίσχυση για τη συνέχιση του πολύπλευρου ποιμαντορικού έργου του και της θεοφιλούς πρωθιεραρχίας του στην Αποστολική Εκκλησίας Κρήτης, ώστε να διδάσκει πάντοτε όχι με λόγια αλλά με τη ζωή και το παράδειγμά του, όπως κάνει μέχρι σήμερα και να συνεχίσει να είναι πνευματικός φάρος και οδηγός.

Εκ μέρους του Ιερού Κλήρου τον εορτάζοντα Σεβ. Αρχιεπίσκοπο προσφώνησε ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι.Α.Κ. Αρχιμ. Μεθόδιος Βερνιδάκης, ενώ ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος ευχαρίστησε εγκάρδια όλους τους συμμετάσχοντας στην εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Ειρηναίου και στην τελεσθείσα πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Ακολούθησε μικρή δεξίωση στο Αρχιεπισκοπικό μέγαρο.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου»:

Απόδοση Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Σπάρτης
Λαμπρά εόρτασε η ιστορική Μονή Μεγάλης Παναγιάς Σάμου
Εορτές Αγίου Κοσμά στο Μέγα Δένδρο Αιτωλίας (ΦΩΤΟ)
Πανήγυρις Αγίου Φανουρίου στα Γιαννιτσά
Λαμπρή Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Ραγίου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις