Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Πάνδημη εορτή Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Καστοριά (ΦΩΤΟ)

Πάνδημη εορτή Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Καστοριά (ΦΩΤΟ)

Πάνδημη εορτή Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Καστοριά (ΦΩΤΟ)
Πάνδημη εορτή Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Καστοριά (ΦΩΤΟ)
https://www.flickr.com/photos/154131019@N02/
48044357113/in/album-72157709036296411/

Πάνδημη εορτή Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Καστοριά (ΦΩΤΟ)

Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός, Επίσκοπος Συμφερουπόλεως, είναι ένας ιδιαίτερα αγαπητός Άγιος στην πατρίδα μας, τόσο εξαιτίας της θαυμαστής βιοτής του, μιας έμπονης ζωής γεμάτης Χριστό, όσο και των πολλών θαυμάτων συνδέονται με την επίκληση του ονόματός του.

Στην Καστοριά, επίκεντρο των εορτασμών είναι εδώ και χρόνια ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς, όπου τίθενται σε προσκύνηση τεμάχια λειψάνων του ιαματικού και αναργύρου Αγίου.

Στον εσπερινό της φετινής Πανηγύρεως χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ συνευχομένων Ιερεών της Μητροπόλεως. Τίμησαν τις φετινές εκδηλώσεις με την παρουσία τους και Ιερείς από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, οι οποίοι βρέθηκαν στην όμορφη Καστοριά για μία ημέρα. Συγκεκριμένα, οι Ιερείς ήταν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης π. Φώτιος Ζαρζαβατσάκης, ο Αρχιμ. Γρηγόριος Παπούλας, ο Πρωτοπρεσβύτερος Αλέξιος Παπαστεργίου και ο Διάκονος Τιμόθεος Χρηστίδης. Μετά την αρτοκλασία, ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τους φιλοξενουμένους Ιερείς, αναφέρθηκε εκτενώς στη ζωή του Αγίου Λουκά.

Την κυριώνυμη ημέρα, την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Καστορίας, συλλειτουργούντων Ιερέων της Μητροπόλεως. Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία πλήθους κόσμου, ιδιαιτέρως ασθενούντων και πονεμένων ανθρώπων, οι οποίοι προσέτρεξαν μία ακόμη φορά στις πρεσβείες του ιαματικού Αγίου. Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί στον εορτάζοντα π. Φιλώτα – Λουκά, άμισθο Ιερέα και ενδοκρινολόγο ιατρό που υπηρετεί με αυταπάρνηση την ακριτική Μητρόπολη Καστορίας, αλλά και να ευχαριστήσει για την παρουσία τους τον νέο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον νέο Δήμαρχο Καστοριάς κ. Ιωάννη Κορεντσίδη.

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Πάνδημη εορτή Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Καστοριά (ΦΩΤΟ)»:

Πανήγυρις Αγίου Πνεύματος στη Λιβαδειά
Τα ονομαστήρια του Οικουμενικού Πατριάρχου (ΦΩΤΟ)
Εορτή Οσίου Ονουφρίου του Αιγυπτίου
Εορτή Παναγίας Άξιον Εστί στη Μητρόπολη Πατρών
Αρχιερατική Αγρυπνία Αγίου Λουκά Ιατρού στη Χαλκίδα
Θυμίαμα Αγίου Όρους

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο