Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Εορτή της Παναγίας Άξιον Εστί στη Μητρόπολη Πέτρας

Η Εορτή της Παναγίας Άξιον Εστί στη Μητρόπολη Πέτρας

Η Εορτή της Παναγίας Άξιον Εστί στη Μητρόπολη Πέτρας
Η Εορτή της Παναγίας Άξιον Εστί στη Μητρόπολη Πέτρας
https://impeh.gr/wp-content/uploads/2019/06/P1350233.jpg

Η Εορτή της Παναγίας Άξιον Εστί στη Μητρόπολη Πέτρας

Την Δευτέρα 10 Ιουνίου το εσπέρας, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιον Εστί», περιοχής Βρουχά.

Στο κήρυγμά του προς τους ευσεβείς χριστιανούς, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε σχετικώς με την Εορτή αυτή που η Αγία μας Εκκλησία δεν τοποθετεί συμπτωματικά μετά την Εορτή της Αναλήψεως. Τιμάται εξαιρέτως, λοιπόν, η Παναγία μας και Μητέρα όλου του κόσμου, που είναι η ελπίδα και η παρηγορία των χριστιανών σε μια περίοδο πνευματικής προετοιμασίας, εγρήγορσης και υπακοής στους λόγους του Αναληφθέντος Χριστού, για να δεχθούμε σε λίγες ημέρες, κατά την Εορτή της Πεντηκοστής, την Χάρη και την Δωρεά του Παναγίου Πνεύματος. Και ανεφέρθη, εν συνεχεία, με λόγο κατανοητό και περιγραφικό στο θαυμαστό ιστορικό γεγονός της Συνάξεως του Αρχαγγέλου Γαβριήλ «εν τω Άδειν» ενώπιον της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας, της επονομαζομένης «Άξιον Εστί», που έλαβε χώρα στα τέλη του 10ου αιώνος, στο Άγιον Όρος.

Την Τρίτη 11 Ιουνίου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για τους Αγίους Αποστόλους Βαρθολομαίο και Βαρνάβα, καθώς και τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως, που η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη τους την ίδια ημέρα. Και προσευχήθηκε ο Θεός και η Παναγία μας να πρεσβεύουν για την Α.Θ.Π., τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, επί τη Ονομαστική του Εορτή, ώστε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο τον αγώνα του, επ᾽ αγαθώ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και ολόκληρης της Οικουμένης.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Εορτή της Παναγίας Άξιον Εστί στη Μητρόπολη Πέτρας»:

Πάνδημη εορτή Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Καστοριά (ΦΩΤΟ)
Πανήγυρις Αγίου Πνεύματος στη Λιβαδειά
Τα ονομαστήρια του Οικουμενικού Πατριάρχου (ΦΩΤΟ)
Θυμίαμα Αγίου Όρους

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο