Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Πανήγυρη της Ιεράς Μονής Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Σπάρτης

Πανήγυρη της Ιεράς Μονής Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Σπάρτης

Πανήγυρη της Ιεράς Μονής Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Σπάρτης

Πανήγυρη της Ιεράς Μονής Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Σπάρτης

Την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 η Εκκλησία μας τίμησε την μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων των εν τη λίμνη της Σεβαστείας μαρτυρησάντων. Στην Ιερά Μητρόπολη Σπάρτης πανηγύρισε, έστω με την παρουσία λίγων πιστών, λόγω των μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, η ιστορική φερώνυμη Ιερά Μονή.

Ο εορτασμός ξεκίνησε το απόγευμα της παραμονής με την τέλεση του πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος. Στην ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στο φρικτό μαρτύριο των τιμώμενων Αγίων και στην βαθιά πίστη τους, που νίκησε τα θέλγητρα και τα φόβητρα των βασανιστών τους. Στη συνέχεια ερχόμενος στη σημερινή αποκαλυπτική εποχή, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε την ανάγκη να δώσουμε μαρτυρία λόγου και βίου, έτσι ώστε αφενός να αποδείξουμε την αγάπη και την αφοσίωσή μας στον Πανάγαθο Θεό, αφετέρου να διεκδικήσουμε τα κληρονομικά δικαιώματα μας στην Επουράνια Βασιλεία.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σπάρτης χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους άρτους και τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Επίκαιρα ομίλησε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως και εφημέριος Μολάων, Πανοσ. Αρχ. Ευστάθιος Πορφύρης, ο οποίος με αφορμή των μαρτύριο των Αγίων Τεσσαράκοντα αναφέρθηκε στην στέρεα βάση της πίστης και της θείας χάριτος, την οποία πρέπει να επιζητά κάθε χριστιανός μέσω του πνευματικού του αγώνα.

Την πανηγυρική λατρευτική σύναξη επισφράγισε ο σεπτός Ποιμενάρχης, ο οποίος αρχικά ευχήθηκε στην αδελφότητα της Μονής και τους ευλαβείς προσκυνητές να έχουν τη χάρη και την ευλογία των τιμώμενων Αγίων. Επίσης ευχήθηκε σύντομα να ξεπεράσει η ανθρωπότητα την σκληρή δοκιμασία της πανδημίας, που έχει προκαλέσει σύγχυση στο μυαλό των ανθρώπων και έχει διαταράξει τις μεταξύ τους σχέσεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η κοινωνική ομόνοια. Για το λόγο αυτό, επισήμανε ο Σεβασμιώτατος, θα πρέπει να στραφούμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας στον Δημιουργό και Σωτήρα μας, που είναι ο Μόνος που μπορεί να μας λυτρώσει από τα δεινά και να μας παρέχει πνευματική γαλήνη και ψυχική ευφορία.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Πανήγυρη της Ιεράς Μονής Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Σπάρτης»:

Την Πέμπτη 11 Μαρτίου η Ενθρόνιση του Μητροπολίτου Ιταλίας
Εορτή Αγίου Κοδράτου και των συν αυτώ
Κουρά Μοναχού στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών Αιγιαλείας
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων στην Ιερά Μονή Αγίου Ονουφρίου
Χειροτονία πρεσβυτέρου στη Σπάρτη

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο