Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονής Αγίας Ειρήνης Άνδρου

Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονής Αγίας Ειρήνης Άνδρου

Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονής Αγίας Ειρήνης Άνδρου

Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονής Αγίας Ειρήνης Άνδρου

Η παλαίφατος γυναικεία Ιερά Μονή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης και της Οσίας Ειρήνης, Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Χρυσοβαλάντου, στα Αποίκια της Άνδρου, εόρτασε χθες με την τέλεση Πανηγυρικού Εσπερινού, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ , συμπαραστατούμενος από Εφημερίους της νήσου και με την παρουσία του Δευτεροκτίτορος και Σεβαστοκράτορος της Μονής, Πλοιοκτήτου κ. Ελευθέριου Πολέμη, και πολλών Ανδρίων πιστών και παρεπιδημούντων παραθεριστών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αφορμώμενος από τα Αγιογραφικά Αναγνώσματα και ιδιαίτερα από το Βιβλίο των Παροιμιών, που αναφέρεται στην «ανδρεία γυναίκα», προέτρεψε τις εκκλησιαζόμενες πιστές να αντιμετωπίζουν με σύνεση, ανδρεία και γενναιότητα τις δυσκολίες και τα προβλήματα της οικογενειακής και καθημερινής ζωής, και ταυτόχρονα να μεριμνούν για τις νεαρές θυγατέρες τους, από την παιδική και άωρη κιόλας ηλικία, όχι μόνο για την επιμελημένη εξωτερική τους εμφάνιση, αλλά και για τον εμπλουτισμό τους με εσωτερικά χαρίσματα, ωστε να αναδειχθούν στο μέλλον άξιες σύζυγοι, μητέρες και χρήσιμες στην κοινωνία!

Εμνήσθη, επίσης, και των αρετών που επέδειξαν οι γυναίκες των Ανδρίων Ναυτικών, οι οποίες με τιμιότητα και σωφροσύνη διαχειρίστηκαν τον τίμιο μόχθο των επί μακρόν, ιδίως κατά το παρελθόν, ναυτιλλομένων συζύγων τους και στήριξαν τις οικογένειές τους, ως άνδρες και γυναίκες ταυτόχρονα, και απέδειξαν ότι κατέχουν τις αρετές, που αναφέρει ο Παροιμιαστής.

Ευχαρίστησε, τέλος, και συνεχάρη τον κ. Ελευθέριο Πολέμη για την προσφορά του προς την Ιερά Μονή και ευχήθηκε στους εκκλησιασθέντες.

Χειροποίητη εικόνα Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου με χρύσωμα

Βρειτε την εδω

Σχετικά άρθρα με «Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονής Αγίας Ειρήνης Άνδρου»:

Φθιώτιδος Συμεών: Έρχονται σήμερα οι δασικοί χάρτες, για να εξαφανίσουν την ελάχιστη εναπομείνασα μοναστηριακή γη
Εορτή Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου
Παρακλητικός Κανών στην Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου
Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου και η δύναμη της προσευχής
Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου η θαυματουργός

Ακολουθήστε μας:
youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο