Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Πανήγυρις Παρεκκλησίου Αγίας Κυριακής Βοσπόρου Μενεμένης

Πανήγυρις Παρεκκλησίου Αγίας Κυριακής Βοσπόρου Μενεμένης

Πανήγυρις Παρεκκλησίου Αγίας Κυριακής Βοσπόρου Μενεμένης

Πανήγυρις Παρεκκλησίου Αγίας Κυριακής Βοσπόρου Μενεμένης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο της Ιεράς Μητροπόλεως στην περιοχή του Βοσπόρου Μενεμένης.

Στον πανηγυρικό εσπερινό (Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022), στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβας, πλαισιούμενος από ιερείς της Μητροπόλεως, τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος αρχιμ. Ιγνάτιος Κρούγια, ο οποίος, αναφερόμενος στον βίο της τιμωμένης Αγίας, προέταξε την αγιότητα ως τρόπο ζωής για κάθε Χριστιανό.

Στην πανήγυρη συμμετείχαν ο Βουλευτής κ. Στράτος Σιμόπουλος, ο Δήμαρχος Αμπελόκηπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου, η Πρόεδρος της Κοινότητας Μενεμένης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Τ/χος Σταύρος Κεσελίδης, καθώς και πλήθος φιλέορτων χριστιανών από την ευρύτερη περιοχή της Μενεμένης.

Ανήμερα της μνήμης της Αγίας (Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022) τελέστηκε, με τη συμμετοχή πλήθους ευλαβών προσκυνητών, πανηγυρικό ιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου αρχιμ. Παντελεήμονος Αναστασιάδη, του και προϊσταμένου του Ιερού Παρεκκλησίου, τον οποίο πλαισίωσαν ο εφημέριος του Παρεκκλησίου αιδεσιμ. Οικονόμος Άγγελος Χουλιάρας και ο ιερολ. Διάκονος Πρόδρομος Παντελιάδης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το μικρό, γραφικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Κυριακής διαμορφώθηκε και αναδείχθηκε με την ακάματη φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα, σε έναν στενό πλακόστρωτο δρόμο επί της οδού Μπουμπουλίνας, στη συμβολή των οδών Μοναστηρίου και Γιαννιτσών στη Μενεμένη της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ανάμεσα σε μεγάλα οικοδομικά συγκροτήματα. Αποτελεί δε, ομολογουμένως, μια πνευματική όαση για τους κατοίκους της περιοχής.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Πανήγυρις Παρεκκλησίου Αγίας Κυριακής Βοσπόρου Μενεμένης»:

Νέος Κληρικός στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης
Εορτή Αγίας Κυριακής στην Άρτα
7 Ιουλίου: Αγία Κυριακή η Μεγαλομάρτυς
Πανήγυρις Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στα Τρίκαλα

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο