Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Πειραιώς Σεραφείμ: Ένα μικρό θαύμα μέσα σε αυτή την ερημία των πόλεων

Πειραιώς Σεραφείμ: Ένα μικρό θαύμα μέσα σε αυτή την ερημία των πόλεων

Πειραιώς Σεραφείμ: Ένα μικρό θαύμα μέσα σε αυτή την ερημία των πόλεων

Πειραιώς Σεραφείμ: Ένα μικρό θαύμα μέσα σε αυτή την ερημία των πόλεων

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων (παλαιός Ναός) Καραβά, Ιερούργησε την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τέλεσε και τα εγκαίνια νέου πνευματικού κέντρου της Ενορίας.

Ξεχωριστή παρουσία ήταν αυτή του Καθηγητή φιλοσοφίας, θεολόγου και συγγραφέα κ.Χρήστου Γιανναρά τον οποίο ο Σεβασμιώτατος προ της απολύσεως ευχαρίστησε θερμά «για την δωρεά της βιβλιοθήκης η οποία θα κοσμήσει το χώρο του πνευματικού κέντρου και θα είναι ένα δυναμικό έναυσμα για την περαιτέρω εμβάθυνση στην αλήθεια της πίστεώς μας».

Αναφερόμενος εν συντομία στα έργα ευποιίας του Ναού τόνισε πως πρόκειται για «ένα μικρό θαύμα μέσα σε αυτή την ερημία των πόλεων, ένα μικρό απείκασμα των ουρανών, ένα μοναστηράκι μέσα σε αυτή την πολυάνθρωπη και δυσχερεστάτη κατάσταση που βιώνουμε όλοι».

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας των Αγίων Αναργύρων, ενός κέντρου που φιλοδοξεί να γίνει «οχύρωμα της πίστεώς μας, κέντρο πνευματικής ακτινοβολίας, ποιμαντορικής δραστηριότητος, στέγη αγιότητος και ψυχωφελούς διακονίας» για τους πιστούς.

Επισημαίνοντας τις δυσκολίες της εποχής μας, τόνισε πως ως Χριστιανοί καλούμαστε να βαδίζουμε την βασιλική οδό της διακρίσεως στην ζωή μας και ευχαριστώντας για μία ακόμη φορά τόσο τον π.Σπυρίδωνα Τσιμούρη ο οποίος και ανέλαβε την υλοποίηση του όλου έργου και τους Ιερείς, όσο και τους πιστούς για την μεγάλη τους ευεργεσία στο Ναό, ευχήθηκε σε όλους να ζουν «το θαύμα της κοινωνίας και της σχέσεως με το Θεό».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος απένειμε ενθύμιο σε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια ευχαριστώντας τους ιδιαίτερα και με εμφανή συγκίνηση, χαρά και ενθουσιασμό, για την μεγάλη τους προσφορά και την ανιδιοτελή τους αγάπη.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Πειραιώς Σεραφείμ: Ένα μικρό θαύμα μέσα σε αυτή την ερημία των πόλεων»:

Συνάντηση Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Πρόεδρο της Ουγκάντας
3 γιατροί θα αποφασίσουν για την υγεία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης
Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης
109 χρόνια ελευθερίας για την Έδεσσα
Υποδοχή Ιερού Λειψάνου Αγίου Δημητρίου στη Φιλύρα Τρικάλων

Ακολουθήστε μας:
youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο