Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η πόλη της Καρδίτσας τίμησε τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Ιερομάρτυρα Σεραφείμ

Η πόλη της Καρδίτσας τίμησε τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Ιερομάρτυρα Σεραφείμ

Η πόλη της Καρδίτσας τίμησε τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Ιερομάρτυρα Σεραφείμ

Η πόλη της Καρδίτσας τίμησε τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Ιερομάρτυρα Σεραφείμ

Χάρις στην πρωτοβουλία του αειμνήστου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρού Ιεζεκιήλ, από το 1928 καθ’ εκάστη Κυριακή των Μυροφόρων, η εν Θεσσαλιώτιδι Εκκλησία του Χριστού καθιέρωσαι εορτή δοξολογίας και ευχαριστίας στον άγιο Τριαδικό Θεό και τον θεράποντά Του άγιο και ένδοξο ιερομάρτυρα Σεραφείμ, αρχιεπίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου.

Η τιμία κάρα του Αγίου κατέρχεται από την Ιερά Μονή Παναγίας «Κορώνης», όπου φυλάσσεται, τελούνται οι λατρευτικές Συνάξεις προς δόξαν Θεού, που μας χάρισε τέτοιον Άγιο και πραγματοποιείται λιτάνευση Αυτής στην πόλη της Καρδίτσας επί τη αναμνήσει του θαύματος της καταπαύσεως της ανομβρίας.

Οι λατρευτικές Συνάξεις ξεκίνησαν το εσπέρας του Σάββατου 15 Μαΐου 2021 και ώρα 5:30΄μ.μ., όταν η τιμία Κάρα έφθασε στον τόπο μαρτυρίου Του στο Φανάρι. Κομιστής αυτής ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Κολοβός, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Κορώνης. Εκεί τελέσθηκε η ακολουθία του Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.

Ακολούθως, η Τιμία Κάρα ξεκίνησε για την πόλη της Καρδίτσας, με ενδιάμεσες στάσεις στο Παλαιοκκλήσι και στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Καρδίτσης.

Η πόλη υποδέχθηκε την χαριτόβρυτη κάρα του αγίου και ενδόξου ιερομάρτυρος Σεραφείμ, αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου, του πολιούχου της και προστάτου της.

Στις 7:30΄μ.μ., ο Σεβασμιώτατος κόμισε τον Άγιο στην πόλη.

Στην είσοδο του αυλογύρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε την τιμία κάρα του Αγίου.

Ακολούθησε, λιτανευτική πομπή.

Μετά την απόθεση της τιμίας κάρας στο προσκυνητάριο του Αγίου, άρχισε η ακολουθία του Εσπερινού προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομου συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο για την ανταπόκριση στην πρόσκλησή του να παρευρεθεί κοντά μας συνεορταστής και συμπανηγυριστής, αλλά και τον ιερό κλήρο και τον ευσεβή λαό για τον σεβασμό και την αγάπη, που τρέφουν προς τον Άγιό μας Σεραφείμ. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετρίλου.

Την κυριώνυμο ημέρα, Κυριακή των Μυροφόρων 16 Μαΐου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσας, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Τιμοθέου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Ακολούθησε, η λιτανευτική πομπή της ιεράς εικόνος και της τιμίας κάρας του Αγίου μας πέριξ του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού και αναγνώστηκε ικετήριος ευχή προς τον Άγιο.

Η πόλη της Καρδίτσας τίμησε τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Ιερομάρτυρα Σεραφείμ

Η πόλη της Καρδίτσας τίμησε τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Ιερομάρτυρα Σεραφείμ

Η πόλη της Καρδίτσας τίμησε τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Ιερομάρτυρα Σεραφείμ

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η πόλη της Καρδίτσας τίμησε τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Ιερομάρτυρα Σεραφείμ»:

Κερκύρας Νεκτάριος: Η αγάπη και η αφοσίωση μας δείχνουν ποιο είναι το νόημα της ζωής
Πανήγυρις Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων
Εξάμηνο Μνημόσυνο Μητροπολίτου Λαγκαδά κυρού Ιωάννου (ΦΩΤΟ)
Εορτή Αγίου Ιωάννου του Καλοκτένους Πολιούχου Θήβας
Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Νικολάου Μαγγίνα

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο