Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου στο Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου στο Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου στο Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου στο Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Το εσπέρας της Εορτής της Θείας Επιφανείας και μέσα σε πανηγυρικό κλίμα ετελέσθη εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, ο Μέγας Πανηγυρικός Πολύαρχιερατικός Εσπερινός επί τη Ιερά Μνήμη της Συνάξεως του Τιμίου και Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, εορτή κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά άγει τα Σεπτά του Ονομαστήρια.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός τελέσθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος, συνχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρυούλων κ.κ. Παντελεήμονος, Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακαρίου, Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου και του Επιχώριου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννου.

Τους Σεβασμιωτάτου Αρχιερείς πλαισίωναν πολλοί Ιερείς και Διάκονοι με επικεφαλής τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Πλάτων Κρικρής, Γραμματέας του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Φώτιος Ζαρζαβατσάκης.

Τον Πανηγυρικό Εσπερινό Θείο Λόγο προς το παριστάμενο Εκκλησίασμα εκήρυξε διδακτικότατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος αναφερόμενος στο πρόσωπο του Τιμίου Προδρόμου υπογράμμισε την σπουδαιότητα της παρουσίας του στην ζωή του καθενός, ενώ παράλληλα ευχήθηκε τα δέοντα στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη.

Προ της Απολύσεως του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αφού ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρισταμένους Αρχιερείς που προσήλθαν για να συνεορτάσουν την μνήμη προσωπικότητα του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και για να τον ευχηθούν επί τη ονομαστική του εορτή, ετίμησε τους νέους της επαρχίας, οι οποίοι αψηφώντας το κρύο και με σύμμαχο το θάρρος και την τόλμη που τους διακρίνει, βούτηξαν στα παγωμένα νερά της Λίμνης Κορώνειας και στην Λίμνη της Βόλβης, για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό εκ των Υδάτων, προτρέποντας τους να συνεχίζουν να κρατούν με ψηλά τις παραδόσεις του τόπου και να τιμούν τα ιδανικά της Πατρίδος μας.

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου στο Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)»:

Ο Εορτασμός των Θεοφανείων στο Παλαιό Φάληρο
Φθιώτιδος Συμεών: Ο Αγιασμός των Θεοφανείων να φέρει Ειρήνη παντού
Εορτή του Τιμίου Προδρόμου στη Μητρόπολη Λαρίσης
Τα Άγια Θεοφάνεια στην Σύμη
Τα Θεοφάνεια του Γιαννιού (Διδακτική ιστορία)
Γιατί τα Θεοφάνεια ονομάζονται και Φώτα;

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις