Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Θεολογικος Λογος » Να προσεύχεστε για τα παιδιά σας…

Να προσεύχεστε για τα παιδιά σας…

Να προσεύχεστε για τα παιδιά σας

Να προσεύχεστε για τα παιδιά σας…

Σας εύχομαι να είστε καλά, να έχετε υγεία και να ζήτε ευτυχισμένοι κοντά στον Θεό.

1. Να κάνετε αγαπητοί μου, την προσευχή σας, στην Αγία Τριάδα, τον Θεό μας, την Παναγία μας και στους αγίους μας. Να λέτε στον Χριστό την σύντομη εκείνη προσευχή, το «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησέ με» και στην Παναγία μας να μάθετε να λέτε καθημερινά το ωραίο τροπάριο «Θεοτόκε Παρθένε, Χαίρε Κεχαριτωμένη Μαρία…». Για τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας, γονείς και γιαγιές, η καλύτερη βοήθεια είναι να κάνετε προσευχή γι᾽ αυτά, για να τα φωτίζει και να τα ευλογεί ο Χριστός. Και μην ξεχνάτε πάλι, χριστιανοί μου, στην προσευχή σας να παρακαλάτε για την αγαπημένη μας πατρίδα, την χιλιοτραγουδισμένη Ελλάδα, που οι άρχοντές μας μας την έβγαλαν από τον σωστό της δρόμο και μας την βούλιαξαν.

Θυμίαμα Αγίου Όρους από την Έρημο της Καψάλας σε μοναδικά αρώματα

2. Χριστιανοί μου, παρατηρώ με πολύ πόνο ότι πολλοί από σας δεν εκκλησιάζονται τις Κυριακές, αλλά πάτε στην Εκκλησία κάποτε – πότε, σε μνημόσυνα μόνο και στις γιορτές των χωριών σας. Σας παρακαλώ, καλοί μου, για να έχετε την ευλογία του Χριστού μας, να βάλετε πρόγραμμα κάθε Κυριακή να πηγαίνετε οικογενειακώς στην Εκκλησία, για να δοξάζετε τον Θεό και να παίρνετε την ευλογία Του. Γι᾽ αυτό την ημέρα την λέμε «Κυριακή», γιατί πρέπει να την έχουμε αφιερωμένη ιδιαίτερα στον Κύριο. Και αν στο χωριό σας δεν έχετε παπά, με ένα αυτοκίνητο να «πετάγεστε» σε κάποιο διπλανό σας χωριό, που έχει λειτουργία, γιατί είναι αμαρτία το να μένετε αλειτούργητοι.

3. Ένα άλλο που με στενοχωρεί πολύ είναι το ότι δεν διαβάζετε στα σπίτια σας το άγιο Ευαγγέλιο ούτε τους βίους των αγίων μας. Μερικοί ξέρω ότι το κάνουν αυτό και χαίρομαι πολύ. Αλλά οι πολλοί δεν νοιάζονται να μάθουν τον λόγο του Θεού και παραμένουν ακατήχητοι. Με λυπεί πολύ αυτό, σαν Αρχιερέα Χριστού και Επίσκοπό σας, το ότι πολλοί ενδιαφέρονται μόνο για εγκόσμια πράγματα και είναι εντελώς αδιάφοροι για τον λόγο του Θεού. Μεγάλη αμαρτία αυτό. Σας παρακαλώ πολύ, όσοι θέλετε να διαβάζετε το άγιο Ευγγέλιο και δεν το έχετε, να μου ζητάτε να σας το στείλω.

4. Στις συντροφιές σας να μην κουστομπολεύετε τον άλλο, να μην κατηγοράτε κανένα. Ποιοί είμαστε εμείς που θα κρίνουμε τον άλλο; Ο Θεός μόνο είναι ο κριτής. Μεταξύ σας, όταν συναντιέστε, να λέτε όμορφες διηγήσεις και νόστιμα πράγματα που ωφελούν. Και ιδιαίτερα να λέτε διηγήσεις από την ζωή των αγίων μας. Να σας πω και εγώ μια πολύ σύντομη ιστοριούλα, που μου είπε τελευταία ένα παλληκάρι που αγαπάει τον Θεό και που μου έκανε πολύ εντύπωση η ιστορία αυτή. Είναι για τον άγιο Νεκτάριο, που στα τελευταία του χρόνια έζησε στην Αίγινα και έκανε εκεί μοναστήρι. Εκεί στην Αίγινα λοιπόν ήταν ένας χωροφύλακας, που ζούσε μακρυά από τον Θεό. Ο άγιος τον συναναστρεφόταν, συζητούσε μαζί του, αλλά πάντα του έλεγε ότι πρέπει να πάει να εξομολογηθεί τις αμαρτίες του.Αυτός όμως ήταν αδιάφορος και δεν πήγαινε. Κάποτε ο χωροφύλακας μετατέθηκε για δώδεκα χρόνια στην Μακεδονία. Όταν ξαναεπέστρεψε στην Αίγινα, συναντήθηκε στην παραλία με τον άγιο Νεκτάριο. Κουβέντιασαν φιλικά, αλλά ο άγιος του είπε τον παλαιό του λόγο σ᾽ αυτόν, ότι πρέπει να πάει να εξομολογηθεί. Έπειτα ο χωροφύλακας πήγε στο καφενείο, βρήκε τους παλιούς του φίλους και τους είπε την χαρά του, που είδε και μίλησε στην παραλία με τον Δεσπότη Νεκτάριο. «Τι;», του είπαν εκείνοι. «Ο Νεκτάριος έχει πέντε χρόνια που πέθανε»! Ξαφνιάστηκε ο χωροφύλακας. Γι᾽ αυτό και φρόντισε και πήγε γρήγορα να εξομολογηθεί.

– Χριστιανοί μου, οι άγιοι και μετά τον θάνατό τους εμφανίζονται και μας λέγουν να πάμε να εξομολογηθούμε. Είναι μεγάλη ανάγκη το να εξομολογηθούμε τα αμαρτήματά μας, για να σωθεί η ψυχή μας. Πάμε επί τέλους να ξεφορτωθούμε από τα κρίματά μας. Και εδώ, αλλά και αλλού, όπου θέλετε, πάτε σε ένα πνευματικό να εξομολογηθείτε. Θα ξαλαφρώσετε. Ολοι μας να σωθούμε, γιατί όλοι μας είμαστε καλοί. Κανένας μας να μην χαθεί. Συγχωρέστε και μένα, όπου σας έχω λυπήσει η σας έχω σκανδαλίσει.

Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμία
Περιοδικό φυλλάδιο, Αριθμ. 17

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Να προσεύχεστε για τα παιδιά σας…»:

Τι σημαίνει για μας η εορτή της Αναλήψεως;
Προσευχή όταν φεύγουμε από το σπίτι
Ωφέλιμες Διηγήσεις – Βιβλίο Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου
Γιατί πρέπει να προσευχόμαστε;
Προσευχή για την οικογένεια μας
Η προσευχή στην Παναγία έχει μεγάλη δύναμη

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο