Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Προσκυνώ το πάθος, ανυμνώ την ταφήν… Ι.Μ. Σπάρτης

Προσκυνώ το πάθος, ανυμνώ την ταφήν… Ι.Μ. Σπάρτης

Προσκυνώ το πάθος, ανυμνώ την ταφήν… Ι.Μ. Σπάρτης
Προσκυνώ το πάθος, ανυμνώ την ταφήν… Ι.Μ. Σπάρτης
http://www.immspartis.gr/wp-content/uploads/2018/03/DSC00031-22.jpg

Προσκυνώ το πάθος, ανυμνώ την ταφήν… Ι.Μ. Σπάρτης

Το απόγευμα της Παρασκευής 30 Μαρτίου 2018, στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς Μονεμβασίας και Σπάρτης παρουσίασε ένα οδοιπορικό στους ύμνους και τα γεγονότα της Μ. Εβδομάδας, με τίτλο: «Προσκυνώ το πάθος, ανυμνώ την ταφήν…».

Αρχικά τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς και Ηγούμενος της Ι.Μ Γόλας Πανοσ. Αρχ. Ευστάθιος Πορφύρης, ο οποίος αναφέρθηκε στα μηνύματα που καλούμαστε να αντλήσουμε από την μεγάλη εορτή του Χριστιανισμού. Επίσης ο π. Ευστάθιος, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, είχε αναλάβει την παρουσίαση των ύμνων που απέδωσε η χορωδία.

Στο δεύτερο μέρος του οδοιπορικού, συμμετείχε και η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Λακωνίας «Πέτρος ο Πελοποννήσιος». Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης ο μαέστρος και υπεύθυνος της Σχολής κ. Παναγιώτης Χρόνης ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον σεπτό Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο, ο οποίος επιδεικνύει αμέριστο ενδιαφέρον για την εξέλιξη και επιτυχία της Σχολής.

Την εκδήλωση επισφράγισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, ο οποίος αρχικά συνεχάρη τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες για την άριστη παρουσία τους. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, αλλά και στα πολλαπλά οφέλη που αποκομίζει όποιος ασχολείται με το συγκεκριμένο είδος μουσικής. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους ευλογημένη Μεγάλη Εβδομάδα και καλό Πάσχα!

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις