Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Αγρυπνιες » Πρώτη Αγρυπνία του Μητροπολίτου Φθιώτιδος Συμεών στη Λαμία

Πρώτη Αγρυπνία του Μητροπολίτου Φθιώτιδος Συμεών στη Λαμία

Πρώτη Αγρυπνία του Μητροπολίτου Φθιώτιδος Συμεών στη Λαμία
Πρώτη Αγρυπνία του Μητροπολίτου Φθιώτιδος Συμεών στη Λαμία
http://www.imfth.gr/sites/default/files/field/image/news/album2/img_9349.jpg

Πρώτη Αγρυπνία του Μητροπολίτου Φθιώτιδος Συμεών στη Λαμία

Σε κλίμα Ιεράς κατανύξεως και δέους ετέλεσε την πρώτη του Αγρυπνία ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Συμεών το βράδυ της Παρασκευής 22 Νοεμβρίου.

Η Ιερά Αγρυπνία τελέσθηκε σύμφωνα με το ήδη κατηρτισμένο πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, στον Ιερό Ναό του αγίου Βασιλείου Επισκόπου Καισαρείας του Ουρανοφάντορος στην ομώνυμη Ενορία του Σ. Σ. Λιανοκλαδίου της πόλεως Λαμίας.

Μεγάλη υπήρξε η συμμετοχή των πιστών από την Ενορία και από άλλες Ενορίες της πόλεως, αλλά και η συμμετοχή των Αρχόντων, οι οποίοι με προσευχητική διάθεση συμμετείχαν στις Ιερές Ακολουθίες.

Την ήδη κατανυκτική ατμόσφαιρα με το ημίφως και την ευωδία του λιβανιού που ήταν διάχυτη σε όλο το Ναό, συμπλήρωσε και η ουράνια ψαλμωδία, την οποία διηκόνησαν Ιεροπρεπώς νέοι Ιεροψάλτες , μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Διευθυντού αυτής και Πρωτοψάλτου κ. Ανδρέου Ιωακείμ.

Η παρουσία και η Ευλογία της Παναγίας υπήρξε έντονη, καθότι στο Ναό φιλοξενούταν από το απόγευμα η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Αντινίτσης από την ομώνυμη Ιστορική Μονή της Μητροπόλεως, η οποία και θα παραμείνει επί τριημέρου προς ενίσχυση και αγιασμό των πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών προηξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και κατά την διάρκεια του Κοινωνικού απηύθυνε τις πατρικές και από καρδιάς του Θεολογικές διδαχές προς τους εκατοντάδες παρευρισκομένους πιστούς και στους αμέτρητους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού (89,4fm), οι οποίοι παρακολουθούσαν απευθείας τις Ιερές Ακολουθίες, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Πολυσέβαστοι και πολυαγαπητοί μου πατέρες, Αγαπητέ κ. Δήμαρχε, Αγαπητέ μου κ. Ταξίαρχε, Άρχοντες του λαού, αγαπητοί μου εν Χριστώ αδελφοί.

Η Αγάπη του Θεού μας αξιώνει τούτη τη νύχτα να βρισκόμαστε μέσα στο Ναό του Θεού, να υμνούμε και να λατρεύουμε τον Θεό, να επικοινωνούμε μαζί του, αλλά και να επικοινωνούμε μεταξύ μας. Μας αξιώνει η αγάπη του Θεού μέσα από την προσευχή και την ακρόαση των θείων λόγων να επανατροφοδοτήσουμε με νόημα την καρδιά μας και τη ζωή μας, διότι δεν πρέπει να μένουμε σε τυπική σχέση με το Θεό, αλλά να αναρωτηθούμε τι θέλει τελικά ο θεός από εμένα.

Μέσα από το Ευαγγελικό ανάγνωσμα που ακούσαμε, μας είπε ο Κύριος αδελφοί μου, ότι όποιος πιστεύει σ’ εμένα και με ακολουθεί γίνεται πραγματικά δυνατός. Το πραγματικό νόημα της ζωής αδελφοί μου είναι να βαδίζει ο άνθρωπος στη γη και να έχει το βλέμμα του στραμμένο στον ουρανό. Αν καταφέρουμε μέσα στη ζωή μας να κατεβάσουμε τον ουρανό στην καθημερινότητά μας, τότε γεμίζει νόημα η ζωή μας.

Η σημερινή Αγρυπνία γίνεται αιτία να θέσουμε όλοι μέσα μας το εξής ερώτημα: «Τι ποθούμε πραγματικά πιο πολύ; Την γη ή τον ουρανό;»

Όταν ο άνθρωπος σκέφτεται τον ουρανό και δίνεται ολοκληρωτικά στο Θεό Τότε μπορεί να ζητήσει με ταπείνωση και ειλικρίνεια την αλλαγή του. Ζήτα την πραγματική του ελευθερία για να γίνει η ζωή του πραγματικά χαρούμενη, και ευτυχής.

Με την Χάρη του Θεού, θα λειτουργούμε στις Αγρυπνίες που θα τελούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα σε όλες της πόλεως Λαμίας.

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, αυτές οι όμορφες Αγρυπνίες να αποτελέσουν αφορμή για ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή μας».

Προ της απολύσεως ο Προϊστάμενος – Εφημέριος του Ιερού Ναού π. Νικόλαος Καρανάσιος καλωσόρισε με λόγια εγκάρδια υικής αγάπης τον Ποιμενάρχη στην Ενορία και τα όμορφα λόγια του αντικατόπτριζαν τα ευγενή αισθήματα του πιστού λαού της Ενορίας προς τον Σεβασμιώτατο, οι οποίοι έσπευδαν σε κάθε ευκαιρία να ασπασθούν ευλαβικά το χέρι του και να τον καλωσορίσουν με το χαμόγελό τους και τις ευχές τους.

Ο π. Νικόλαος εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, του Ναού, του Συμβουλίου του Φιλοπτώχου Ταμείου της Ενορίας, των μελών των παραδοσιακών χορευτικών τμημάτων, των εθελοντών και όλου του πληρώματος της Ενορίας, εδώρησε στον Ποιμενάρχη ως αντίδωρο ευγνωμοσύνης και αγάπης για την πρώτη του ευλογημένη επίσκεψη στο Ναό, ένα αγιογραφημένο δίπτυχο, το οποίο φέρει τις Ιερές Εικόνες του Μεγάλου Βασιλείου και του αγίου Ιωάννου του Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού, των δύο προστατών αγίων, στους οποίου ς και είναι αφιερωμένος ο δισυπόστατος Ναός.

Το ευλογημένο δώρο συνοδεύθηκε με την ευχή: Εις πολλά έτη Δέσποτα, ΑΞΙΟΣ!, το οποίο επανέλαβαν δυνατά και με ενθουσιασμό άπαντες οι παρευρισκόμενοι.

Ο Σεβασμιώτατος με εμφανή την συγκίνηση ευχαρίστησε τον π. Νικόλαο για το δώρο και για ακόμη μία φορά τον συνεχάρη για το πνευματικό και ποιμαντικό έργο, το οποίο επιτελεί στην Ενορία. Με λόγια ευγνωμοσύνης ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες Ιερείς, Άρχοντες, Ιεροψάλτες και πιστούς για την ουράνια Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε εκφράζοντας την ικανοποίησή του και την αγάπη του.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος, οι Ιερείς, οι Άρχοντες και οι πιστοί κατήλθαν στο Ισόγειο του Ναού, όπου προσεκύνσαν την Θαυματουργό Εικόνα του Ταξιάρχου Μιχαήλ από το Μανταμάδο της Λέσβου, του οποίου καλλιμάρμαρο, Ιερό Παρεκκλήσιο είναι κατασκευασμένο εντός του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου, μοναδικό σε ολόκληρη την Στερεά Ελλάδα.

Εκ μέρους της Ενορίας προσεφέρθη πλούσια νηστίσιμη δοχή, κατά την διάρκεια της οποίας ο κ. Ιωακείμ και Ιεροψάλτες απέδωσαν θαυμάσια όμορφα τραγούδια, αποσπώντας το χειροκρότημα του Ποιμενάρχου και όλων των παρευρισκομένων.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος έδωσε σε όλους την Αρχιερατική του ευχή και ευλογία ευχόμενος την αδιάλειπτη Προστασία και ευλογία του Θεού στην ζωή τους και στις οικογένειές τους.

Στις Ιερές ακολουθίες μεταξύ των εκατοντάδων πιστών που είχαν κατακλύσει όλους τους χώρους του Ναού παρέστησαν: ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Κυροδήμος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αμαλία Ποντίκα και ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Αρίστος Περρής.

Φωτογραφία: Δημήτριος Ανάγνου

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Πρώτη Αγρυπνία του Μητροπολίτου Φθιώτιδος Συμεών στη Λαμία»:

Αγρυπνία Αγίας Αικατερίνης στο Αγγελοχώρι
Η Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αγιαλείας κ. Ιερωνύμου
Η Εορτή των Αγίων Αρχαγγέλων στα Ιεροσόλυμα
Εορτή Αχαιών Αγίων στην Πάτρα
24 Νοεμβρίου: Εορτή Αγίου Κλήμεντος του Ιερομάρτυρος Επισκόπου Ρώμης

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο